Την των 5,9 ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ρόδο, εξέφρασε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας.

Ο σεισμός που τράνταξε τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους και στους επιστήμονες της χώρας μας. Αυτή του την ανησυχία για τον συγκεκριμένο σεισμό και για το τι μπορεί να ακολουθήσει στη συνέχεια, εξέφρασε ο κ. Ευθύμης Λέκκας.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας εμφανίστηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τόνισε ότι στα Δωδεκάνησα έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν μεγαλύτεροι σεισμοί.

«Το πού θα επικεντρωθεί κάθε φορά ένας σεισμός, μεγάλος ή μικρός, δεν το γνωρίζουμε. Χθες εκδηλώθηκε στην άκρη του ελληνικού τόξου, νοτιοανατολικά της Ρόδου. Εκεί, λοιπόν, στην απόληξη του τόξου που κυριαρχούν οριζόντια ρήγματα είχαμε την εκδήλωση του σεισμού, ο οποίος έγινε αντιληπτός στην Ρόδο και την Κάρπαθο», ανέφερε αρχικά ο σεισμολόγος.

«Στα Δωδεκάνησα έχουν εκδηλωθεί μεγαλύτεροι σεισμοί στο παρελθόν. Το 1928 είχε εκδηλωθεί ο μεγαλύτερο σεισμός που καταγράφηκε ενόργανα στον ελληνικό χώρο, με μέγεθος της τάξης των 7,9 Ρίχτερ. Ήταν ένας σεισμός μεγάλου βάθους απ’ ότι διερευνήθηκε. Η περιοχή έχει δυναμικότητα να δώσει πιο μεγάλο σεισμό, αλλά και πιο μεγάλο να δώσει, είμαστε γύρω στα 100 χλμ από την πόλη της Ρόδου. Είναι μακριά», συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας.