: Ξεκινάει τον Απρίλιο ο 7ος κύκλος χρηματοδότησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για τις που είχαν μειωμένο τζίρο. Δείτε στο ipaidia.gr ποιοί οι .

: Ποιοί οι δικαιούχοι

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι επιχειρήσεις που είχαν μειωμένο τζίρο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα νέα που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα ποσά θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ για έναν αυτοαπασχολούμενο και θα φτάνουν έως τις 100.000 ευρώ.

Επίσης, προβλέπεται ότι η απαλλαγή από 30% μέχρι και 50% της αποπληρωμής της θα ισχύσει και για όσους είχαν ενταχθεί στους τρεις πρώτους κύκλους της ενώ παράλληλα σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις που επλήγησαν η Πολιτεία θα επιδοτήσει σοβαρό μέρος των παγίων δαπανών που έγιναν το 2020 οι οποίες δεν καλύφθηκαν από άλλες ενισχύσεις.

ΑΣΕΠ: Εκατοντάδες προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες

H απαλλαγή από 30% μέχρι και 50% της αποπληρωμής της θα ισχύσει και για όσους είχαν ενταχθεί στους τρεις πρώτους κύκλους της και είχαν σημαντική πτώση του τζίρου τους το 2020, ενώ όλες οι δόσεις εξόφλησης αυξάνονται από 40 σε 60. Αν, μάλιστα, η επιστροφή καταβληθεί εφάπαξ, θα υπάρχει έκπτωση 15%. Έτσι, ένα μεγάλο μέρος της ενίσχυσης μετατρέπεται σε απευθείας επιχορήγηση, με άλλα λόγια σε Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ