Όσα αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Για το είπε πως «Aυτό θα είναι περίπου από 200 ευρώ έως 300 ευρώ, ωστόσο το ακριβές νούμερο θα το δούμε όταν φτάσει η εκείνη η ώρα», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Επιπρόσθετα ρωτήθηκε εάν θα δοθεί εφάπαξ το βοήθημα αυτό τέλος του έτους. «Θα δοθεί όπως είχαμε πει προεκλογικά. Η προεκλογική δέσμευση ισχύει» απάντησε.

«Έχουμε δεσμευτεί προεκλογικά ότι όσο η οικονομία μας εξακολουθεί να πηγαίνει καλά- και φέτος δόξα το Θεό πηγαίνει καλά- θα ερχόμαστε με ένα εφάπαξ ετήσιο επίδομα να θεραπεύουμε το πρόβλημα της προσωπικής διαφοράς που δεν παίρνουν την αντίστοιχη αύξηση της σύνταξης που παίρνουν οι υπόλοιποι» σημείωσε.

Επίσης εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο το επίδομα προσωπικής διαφοράς δεν μπορεί να γίνει νόμος. «Όταν κάνεις νόμο στο ασφαλιστικό σύστημα, πρέπει να αλλάξεις όλη την αναλογιστική μελέτη. Είναι μια μακροχρόνια δέσμευση αυτήν που αναλαμβάνεις. Άρα όλα τα νούμερα τα δημοσιονομικά, το μεσοπρόθεσμο από το ασφαλιστικό αλλάζουν. Αυτό θα επιβάρυνε πάρα πολύ την Ελλάδα και εάν κάναμε κάτι τέτοιο σίγουρα δεν θα παίρναμε την επενδυτική βαθμίδα. Επειδή ο στόχος μας είναι να πάρουμε την επενδυτική βαθμίδα» τόνισε.

«Η επενδυτική βαθμίδα θα φέρει στην Ελλάδα πάρα πολλές επενδύσεις, θα φέρει φθηνότερο χρήμα στις επιχειρήσεις. Άρα θα δώσει ανάπτυξη στη οικονομία, θα δώσει νέες θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς και καλύτερη ποιότητα ζωής . Πρέπει να πάρουμε αυτήν την επενδυτική βαθμίδα .Για να την πάρουμε όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη διαχείριση δημοσίων οικονομικών. Άρα δεν μπορούμε να το νομοθετήσουμε» συμπλήρωσε.

Για τις εκκρεμείς

Τέλος μίλησε και για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων. «Σήμερα έχω συνάντηση στο Πράσινο κτίριο με την ομάδα του ΕΦΚΑ για να ενημερωθώ ακριβώς για τις συντάξεις. Θέλω να ενημερωθώ ιδιαίτερα για τις διεθνείς συντάξεις που είναι το κομμάτι το οποίο κολλάει και να φτιάξουμε το χρονοδιάγραμμα, γιατί το δικό μου όραμα όσον αφορά την έκδοση συντάξεων, είναι στο τέλος να πατάς το κουμπί στο κινητό σου και να βγαίνει η σύνταξή σου αυτόματα. Αυτή τη στιγμή οι εκκρεμείς συντάξεις, δηλαδή οι συντάξεις που είναι πέρα των 90 ημερών, είναι 32.000. Υπενθυμίζω ότι πριν από μερικά χρόνια ήταν 130.000 και κάθε μήνα πέφτει αυτός ο αριθμός περίπου 2.000 με 3.000».

«Αυτό που επίσης θέλω να επιτύχω ως Υπουργός Εργασίας είναι κάθε εργαζόμενος όταν πληρώνει τα ένσημά του κάθε μήνα, να μπορεί να βλέπει στο κινητό του πόση σύνταξη θα πάρει όταν πια συνταξιοδοτηθεί» συμπλήρωσε.