Επίδομα παιδιού: Ποιοί θα βγουν «εκτός» και γιατί

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔18/10/2019 - 12:35 | Author: Newsroom Ipaidia

: Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις δικαιούχων που δεν πληρώθηκαν την προηγούμενη δόση του Α21 (επίδομα παιδιού).

: Οι λόγοι που "κόβεται" το ή μειώνεται είναι οι εξής:

-Αλλαγή οικονομικής κλίμακας σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που διασταυρώνεται μετά την υποβολή της πρόσφατης φορολογικής δήλωσης

ΟΠΕΚΑ Επίδομα τέκνων: Πότε πληρώνεται η 5η δόση

-Έχουν δοθεί αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από προηγούμενα έτη.

-Αλλαγή στην κατάσταση των μελών (πχ ένα μέλος σταμάτησε να είναι προστατευόμενο γιατί ενηλικιώθηκε ή τερμάτισε τις σπουδές του)

-Μπορεί να υπάρχουν οφειλές προς τρίτους ή στο Δημόσιο και ο λογαριασμός καταβολής να μην είναι ακατάσχετος, (θα πρέπει να μεταβείτε στην τράπεζα να τακτοποιήσετε το ζήτημα)

-Μπορεί επίσης, για να κάνατε μια τροποποιητική, να σας ζήτησε το σύστημα να επισυνάψετε ηλεκτρονικά δικαιολογητικά και να μην το κάνατε.

-Να αλλάχτηκε για κάποιους λόγους ο ΙΒΑΝ σας.

-Αν σας έγινε αναστολή λόγω ΑΜΚΑ ίσως πρέπει να πάτε στο δημοτολόγιο, να πάρετε μια βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης και να μεταβείτε σε ΚΕΠ να κάνετε επικαιροποίηση στοιχείων και εν συνεχεία να απευθυνθείτε στον .

-Πιθανόν να έχει υπάρξει τεχνικό πρόβλημα, τότε, τσεκάρετε αν έχετε λάβει mail από την για επόμενη πληρωμή.

Σημείωση: Η καταβολή της πέμπτης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21, από τον ΟΠΕΚΑ, προγραμματίζεται για τις 26 Νοεμβρίου (τα χρήματα καταβάλλονται μια μέρα νωρίτερα στα ΑΤΜ).

ΟΠΕΚΑ Πληρωμές Οκτωβρίου 2019: Πότε θα πιστωθεί το ΚΕΑ και τα προνοιακά επιδόματα • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso