Επίδομα Παιδιού: Ποιοί θα πληρωθούν πριν το Πάσχα -Τι συμβαίνει με οφειλές και επιστροφές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/04/2019 - 09:20 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

| Πριν λίγες ημέρες η Α’ δόση του επιδόματος παιδιού για το 2019, η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας, 1η Απριλίου.

Στην εν λόγω πληρωμή καταβλήθηκε, μετά τους αναγκαίους συμψηφισμούς, σε 621.581 οικογένειες συνολικό ποσό ύψους 128,24 εκ. ευρώ.

Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα για την Παιδεία και τα νέα της επικαιρότητας στο ipaideia.gr

Το παραπάνω ποσό έλαβαν που υπέβαλλαν τις αιτήσεις τους () από τις 7 έως και τις 26 Μαρτίου.

Αυτή την περίοδο στον γίνονται διασταυρώσεις.

Δικαιούχοι που έστειλαν email στον οργανισμό σχετικά με οφειλές, έλαβαν την εξής απάντηση:

«Σας ενημερώνουμε ότι η νέα πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία αναπτύχθηκε από την Α.Ε., λειτουργεί εκτός περιβάλλοντος taxis και βασίζεται σε αυτοματοποιημένες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, μέσω των διαθέσιμων ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων. Κατόπιν ενημέρωσης που λάβαμε από την Κεντρική Υπηρεσία, σας πληροφορούμε ότι παρατηρήθηκε αστοχία στην πληρωμή και σε κάποιες περιπτώσεις παρακρατήθηκαν χρέη παλαιότερων ετών που είχαν παρακρατηθεί σε προηγούμενη πληρωμή. Όπως μας ενημέρωσαν, θα τακτοποιηθεί το θέμα από την ΗΔΙΚΑ και θα γίνει ενδιάμεση πληρωμή εντός του Απριλίου για τις περιπτώσεις διπλοκράτησης των χρεών».

Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα για την Παιδεία και τα νέα της επικαιρότητας στο ipaideia.gr

Θυμίζουμε ότι στην τελευταία ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ αναφερόταν πως: «σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών».

Επιπλέον, για περιπτώσεις που κάποιος έλαβε τη δόση του Α’ διμήνου του 2019, χωρίς να δικαιούται το ποσό, η χορηγηθείσα δόση θεωρείται ως «αχρεωστήτως καταβληθείσα» και θα πρέπει να επιστραφεί στον ΟΠΕΚΑ (Τράπεζα Πειραιώς αρ. Λογαριασμού GR 78 0171 0170 0060 1703 0022 477) με πλήρη αναγραφή στοιχείων ενώ αντίγραφο παραστατικού καταθετηρίου πρέπει να σταλεί στον ΟΠΕΚΑ Δ/νση Οικογενειακών , Πατησίων 30, Τ.Κ 101-70 Αθήνα) ή στο [email protected]

Επίδομα Παιδιού: Πότε ολοκληρώνεται η καταβολή της πρώτης δόσης

Loading...
  • europalso

    ideascentral