Επίδομα παιδιού: Ημερομηνία πληρωμής

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔22/10/2019 - 14:23 | Author: Newsroom Ipaidia

ΟΠΕΚΑ : Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή της επόμενης δόσης.

Στις 25/11 (ή 26/11) προσδιορίζεται η πληρωμή του επιδόματος παιδιού () από τον (αναμένεται επίσημη απάντηση του Οργανισμού), αν και πληροφορίες έκαναν λόγο για πρόωρη καταβολή των , χωρίς ωστόσο να γίνεται συγκεκριμένη αναφορά σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση, αν όλα κυλήσουν βάσει προγραμματισμού, οι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματά τους στους λογαριασμούς μία ημέρα πριν. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι πολλοί είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, οι οποίοι δεν πληρώθηκαν την προηγούμενη δόση.

Οι λόγοι που το μειώνεται ή κόβεται είναι οι εξής:

– Αλλαγή του IBAN.

– Αλλαγή οικονομικής κλίμακας σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που διασταυρώνεται μετά την υποβολή της πρόσφατης φορολογικής δήλωσης.

– Πιθανόν να έχει υπάρξει τεχνικό πρόβλημα, τότε, τσεκάρετε αν έχετε λάβει mail από την ΗΔΙΚΑ για επόμενη πληρωμή

– Έχουν δοθεί αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από προηγούμενα έτη.

– Αλλαγή στην κατάσταση των μελών (π.χ. ένα μέλος σταμάτησε να είναι προστατευόμενο γιατί ενηλικιώθηκε ή τερμάτισε τις σπουδές του)

– Οφειλές προς τρίτους ή στο Δημόσιο και ο λογαριασμός καταβολής να μην είναι ακατάσχετος, (θα πρέπει να μεταβείτε στην τράπεζα να τακτοποιήσετε το ζήτημα).

– Σε περίπτωση τροποποιητικής δήλωσης να μην επισυνάψατε ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά.

Σημειώστε ότι σε περίπτωση αναστολής λόγω ΑΜΚΑ, ίσως θα πρέπει να πάτε στο δημοτολόγιο, να λάβετε βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης και στη συνέχεια να μεταβείτε στα ΚΕΠ για την επικαιροποίηση στοιχείων.
Αφού τα επικαιροποιήσετε, απευθυνθείτε στον .

ΟΠΕΚΑ: Νωρίτερα η πληρωμή των επιδομάτων

ΟΠΕΚΑ: Ποιά επιδόματα και παροχές πληρώνονται νωρίτερα

Loading...
  • thessalias

    ideascentral

    europalso