ΕΟΤ: Καλύτερη η φετινή τουριστική περιόδος

ΕΟΤ: Καλύτερη η φετινή τουριστική περιόδος

Αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού στη χώρα μας εμφανίσθηκε σήμερα με δηλώσεις του από τα Χανιά, ο γενικός γραμματέας του Δημήτρης Φραγκάκης, εκτιμώντας ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή.

Ο κ. Φραγκάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του δημοτικού λιμενικού ταμείου Χανίων, Μανώλη Κοτσιφάκη, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν τουριστικές υποδομές αρμοδιότητας του ταμείου.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ ερωτήθηκε για το πώς εκτιμά την πορεία του τουρισμού κατά την φετινή περίοδο.

Όπως τόνισε, «φέτος η χρονιά θα είναι διαφορετική από πέρυσι.

Φέτος έχουμε πολύ περισσότερα “όπλα” στη διάθεση μας, έχουμε τους εμβολιασμούς, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία χθες, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης της συνόδου κορυφής, επί της ουσίας επικυρώθηκαν.

Η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού είναι αυτή η οποία προχώρησε, εγκρίθηκε ουσιαστικά από τη σύνοδο κορυφής.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό για τον ελληνικό τουρισμό και γενικότερα για τον τουρισμό στην Ευρώπη.

Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα μπει μπροστά να υλοποιηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που βέβαια δεν είναι το μοναδικό “όπλο” για αυτή την σεζόν.

Έχουμε τα περισσότερα, φθηνότερα και πιο ακριβή τεστ τα οποία μπορούν να κάνουν οι επισκέπτες μας όταν έρχονται στην Ελλάδα.

Έχουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόσαμε με πολύ μεγάλη επιτυχία πέρυσι. ‘Αρα, εγώ το έχω ξαναπεί, το είπε και ο πρωθυπουργός, είμαι πολύ αισιόδοξος για τη φετινή σεζόν, θα είναι καλύτερη από την περυσινή και νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός αυτό θα φαίνεται όλο και περισσότερο».

Απαντώντας σε ερώτηση για την ουσιαστική έναρξη της τουριστικής περιόδου δήλωσε: «Γενικά αποφεύγω να κάνω προβλέψεις.

Εκτιμήσεις μπορώ να σας κάνω. Νομίζω ότι λίγο μετά το Πάσχα θα αρχίσει σιγά-σιγά να φαίνεται το πρώτο τουριστικό ρεύμα στην Ελλάδα συνολικά.

Νομίζω προς το τέλος του πρώτου εξαμήνου, από τον Ιούνιο και μετά, θα έχουμε μια ορατή πλέον τουριστική κίνηση και μια ορατή ανάκαμψη του τουρισμού μας για φέτος».

Στην συνάντηση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ με τον πρόεδρο του δημοτικού λιμενικού ταμείου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των λιμενικών εγκαταστάσεων και υποδομών ευθύνης του δημοτικού λιμενικού ταμείου, καθώς και το θέμα της διάβρωσης των ακτών, που όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τουριστικές περιοχές της πόλης, όπως το παλιό λιμάνι και το παραλιακό μέτωπο του Κουμ-Καπί.

Όπως επεσήμανε ο κ. Φραγκάκης, «το δημοτικό λιμενικό ταμείο έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των σπηλαιώσεων και στις δύο περιοχές, καθώς και στη δημιουργία κυματοθραύστη, που θα βοηθήσουν να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

Ωστόσο, για να λυθεί το πρόβλημα χρειάζεται μια ευρύτερη παρέμβαση, για να λυθεί το πρόβλημα της διάβρωσης σε όλο το νομό, καθώς απειλεί τον τουρισμό μας τα επόμενα χρόνια».

Στην συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα θέματα που αφορούν τα σκιάδια στο παλιό λιμάνι της πόλης, τους κοινόχρηστους χώρους, καθώς και την πλακόστρωση στη χερσαία λιμενική ζώνη. Ακόμα, θέματα που αφορούν παρεμβάσεις στα λιμανάκια Νέας Χώρας και Αγίας Κυριακής.

Για μια ακόμα φορά ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ τόνισε την ανάγκη προσαρμογής του τουριστικού μας προϊόντος σε νέα δεδομένα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «αυτό που θέλω να πω είναι ότι, ο τουρισμός μας τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει.

Είναι δεδομένο ότι οι επισκέπτες θα ζητάνε πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά τα οποία ζητάνε σήμερα.

Δεν θα στέκονται μόνο στο μοντέλο ήλιος και θάλασσα το οποίο δούλεψε παρά πολλά χρόνια και θα παραμείνει ο πυρήνας μας, αλλά θέλουμε περισσότερες υποδομές και περισσότερα πράγματα που θα στηρίξουν το τουριστικό μας προϊόν».

Από την πλευρά του ο κ. Κοτσιφάκης χαρακτήρισε σημαντική τη συνάντηση του με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, τονίζοντας ότι προχωρούν οι μελέτες για μια σειρά από ζητήματα που θα αλλάξουν σημαντικά και θα βελτιώσουν περιοχές με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον, όπως είναι το παλιό λιμάνι της πόλης.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !