Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ1 τόνισε μεταξύ άλλων πως  «Οι κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η αναμνηστική δόση άνοιξε στον τρίτο μήνα και βλέπουμε ότι κινείται σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η αναμνηστική δόση δημιουργεί ένα σημαντικό ανάχωμα στην παραλλαγή Όμικρον»

Εξήγησε πως «Αυτό το οποίο εξετάζουμε -και είναι κάτι που σίγουρα στην πορεία θα εφαρμοστεί, αλλά ψάχνουμε το χρονικό πλαίσιο- είναι το μέτρο για τους άνω των 60 ετών, που λογίζονται ως αν δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση στο 7μηνο, κάποια στιγμή αυτό θα πρέπει να επεκταθεί στο σύνολο του πληθυσμού. Όμως το χρονικό πλαίσιο εξαρτάται από τις ανάγκες που υπάρχουν και από τις επιχειρησιακές δυνατότητες, έτσι ώστε να μπορεί ο πολίτης να έχει και το ραντεβού. Αυτή τη στιγμή τα ραντεβού ξεπερνούν τις 100.000 ημερησίως» .

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, ο προβληματισμός της κυβέρνησης έχει να κάνει με το πώς η θα καταστεί έμμεσα υποχρεωτική, «υπό την έννοια ότι αυτός που δεν θα την έχει κάνει μετά το πέρας του 7μηνου, δεν θα έχει τα προνόμια και τα πλεονεκτήματα που έχουν οι εμβολιασμένοι».

Η αναμνηστική δόση για τους πολίτες άνω των 60 ετών, έχει φτάσει σε ποσοστό 90%, «άρα και η έμμεση με τον περιορισμό των προνομίων απέδωσε» σημείωσε ο Υπουργός.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται η επέκταση της υποχρεωτικότητας για την πρώτη δόση, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί στην πορεία. «Αλλά αυτό που είναι στο τραπέζι και μένει να αποτυπωθεί, είναι το πώς θα γίνει να υπάρχει έμμεση υποχρεωτικότητα της αναμνηστικής δόσης στο σύνολο του πληθυσμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.