ΕΦΚΑ: Πρόσκαιρη λύση για τις ενημερότητες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/05/2017 - 10:17 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Οι ανταποκριτές του πρώην ΟΓΑ (νυν ΕΦΚΑ), έπειτα και από σχετικές ενέργειες του προέδρου του ΕΦΚΑ Θανάση Μπακαλέξη, χορηγούν πλέον βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας για το χρονικό διάστημα έως τις 30 Απριλίου 2017, εφόσον οι αγρότες προσκομίζουν τα παραστατικά πληρωμής των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2017 και έχουν εξοφλήσει την α’ δόση του έτους 2016.

Αυτό αναφέρουν σχετικές πληροφορίες από αγροτικές περιοχές της χώρας,σύμφωνα με το agronews.gr, αν και μεμονωμένα καταγράφονται προβλήματα στις συναλλαγές των αγροτών με τις τράπεζες, καθώς κατά βάση ένα μεγάλο κομμάτι των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής αδυνατεί να πληρώσει τις υπέρογκες εισφορές, ακόμη και μετά τις καθιερωμένες πλέον παρατάσεις, που δίδονται.

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ξεπερνιέται σταδιακά το πρόβλημα με την ασφαλιστική ενημερότητα των αγροτών, που αν και υφίστατο, δεν φαινόταν στο σύστημα, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει, το προηγούμενο διάστημα, αρκετές τους συναλλαγές με τράπεζες, όπως π.χ. την είσπραξη των χρημάτων της συνδεδεμένης ενίσχυσης ή την ανανέωση των ανοιχτών δανείων (ΑΔΑ) κ.λπ.

Σημειωτέον ότι η εμπλοκή δημιουργήθηκε εξαιτίας του ότι ο , ως νεοσύστατο ταμείο δεν έχει προσαρμόσει πλήρως το μηχανογραφικό του σύστημα με εκείνο του πρώην ΟΓΑ, δεδομένου ότι πρόκειται για χρονοβόρα και τεχνικά δύσκολη διαδικασία.

ΕΦΚΑ: Χαράτσι σε 1,4 εκατ. ασφαλισμένους

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι αγρότες, παρότι κατέβαλαν τις για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2017, να εμφανίζονται στο σύστημα ότι έχουν ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι 31 Μαρτίου 2017.

Μεγαλύτερο πρόβλημα, υπενθυμίζεται, παρατηρήθηκε κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, όποτε οι αγρότες, προσέρχονταν στις τράπεζες, για να λάβουν τα χρήματα των συνδεδεμένων και έφευγαν με άδεια χέρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο ΟΓΑ, στην οποία ρίχνει την ευθύνη στον ΕΦΚΑ και αναφέρει τα εξής:

Μετά και την ψήφιση της παρ. 2 του άρθρου 95 ν. 4461/2017 έχει ολοκληρωθεί η παροχή ασφαλιστικής ικανότητας σε όλους τους δικαιούχους ΟΓΑ. Από τον ΟΓΑ έχει παρασχεθεί μέχρι και 28/2/2018 η ασφαλιστική ικανότητα σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες δικαιούχων, όπως παρεχόταν μέχρι 28/2/2017. Επισημαίνεται ότι μετά την 1/3/2017, για τους εν ενεργεία ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους και τα προστατευόμενα μέλη, η ασφαλιστική ικανότητα παρέχεται από τον ΕΦΚΑ, δηλαδή τον φορέα στον οποίο έχουν ενταχθεί.

ΕΦΚΑ – Παράλληλη απασχόληση: Οι εισφορές • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: