Εφαρμοστική Εγκύκλιος για το ΑΣΕΠ: Διορισμοί – Αδειες – Κινητικότητα – Επιλογή Προϊσταμένων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔17/03/2019 - 12:18 | Author: Newsroom Ipaidia

Η Εφαρμοστική Εγκύκλιος του νόμου για το ΑΣΕΠ (Διορισμοί – Αδειες – Κινητικότητα – Επιλογή Προϊσταμένων)

Εφαρμοστική Εγκύκλιος του νόμου 4590/19 (Α 17) – "Ενδυνάμωση Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), ενίσχυση και αναβάθμισης Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις".

Εγκύκλιο εξέδωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για θέματα κοινωνικού χαρακτήρα και ανθρωπίνου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης.

Η υπουργός, με αφορμή την αποστολή εγκυκλίου, κατ’ εφαρμογήν του Ν.4590/19 «Ενδυνάμωση Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βασική κατεύθυνση της πολιτικής μας είναι η ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της Δημόσιας Διοίκησης, η κατοχύρωση της ισονομίας, της κοινωνικής συνοχής και της ισότιμης συμμετοχής των πολιτών, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία, τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, προκειμένου να εξασφαλίζουν ίσα δικαιώματα στην εργασία και στην πρόσβαση στo δημόσιο.

Προτεραιότητά μας, επίσης, αποτελεί η αναβάθμιση του ανθρωπίνου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, του εργασιακού περιβάλλοντος και των κοινωνικών δικαιωμάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, με τον Ν.4590/19, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, διευρύνεται και αποσαφηνίζεται το πεδίο εφαρμογής των προστατευτικών διατάξεων του Ν. 2190/94, όσον αφορά στο διορισμό και την πρόσληψη στο Δημόσιο μελών τρίτεκνων οικογενειών, καθώς και ΑΜΕΑ με κώφωση ή βαρηκοΐα. Ενισχύονται, επίσης, οι δυνατότητες εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και εξέλιξης των Δημοσίων Υπαλλήλων καθώς και τα κοινωνικά δικαιώματά τους».

Ο νόμος περιλαμβάνει τις θεματικές:
ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΩΛΥΜΑΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ, ΑΡ. 33 Ν. 4590/2019
ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ, ΑΡ. 84-86 του Υ.Κ
ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΑΔΕΙΕΣ

  • Πρόσθετη άδεια για ανατροφή τέκνου σε θετούς, ανάδοχους γονείς και γονείς που αποκτούν τέκνο με τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας
  • Άδεια εξετάσεων
  • Άδειες υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ι.Δ.Α.Χ.
  • Άδεια ασθένειας τέκνων
  • Συμμετοχή υπαλλήλων σε προγράμματα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ – ΑΡΘΡΑ 62 & 64 Ν. 4590/2019
Ε.Δ.Ε. – ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Δείτε αναλυτικά εδώ

Loading...
  • europalso

    ideascentral