Δείτε με ποιόν τρόπο θα κάνετε πρακτική άσκηση και στη συνέχεια θα γίνει πρόσληψη, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας , μέσω της ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ.Όλη η πληροφόρηση.

Ο λόγος για τους (πρώην ΟΑΕΔ) που λειτουργεί στην Ελευσίνα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η πρακτική άσκηση θα αφορά δυο νέες ειδικότητες του «Τεχνίτη Ναυπηγικής Βιομηχανίας» και «Τεχνίτη Υποστήριξης Ηλεκτρολογικών Συστημάτων», οι οποίες θα ενσωματωθούν από το επόμενο έτος στο διδακτικό αντικείμενο Σχολής.

Μέσω της συνεργασίας, όλοι οι μαθητευόμενοι των σχετικών ειδικοτήτων της ΕΠΑΣ θα εξασφαλίσουν θέσεις αμειβόμενης και ασφαλισμένης πρακτικής άσκησης στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ώστε να αποκτήσουν εμπειρία και εργασιακή κουλτούρα, με τη δυνατότητα απορρόφησής τους στην επιχείρηση, αμέσως μετά την αποφοίτησή τους.

 

Υπογραφές

Μνημόνιο συνεργασίας για το σκοπό αυτό υπέγραψαν χθες ο διοικητής της ΔΥΠΑ,, Σπύρος Πρωτοψάλτης, με τον επικεφαλής του Ομίλου ONEX στον οποίο ανήκουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, Πάνο Ξενοκώστα.

Η συνεργασία στοχεύει στη στενότερη διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις νέες αυξημένες ανάγκες της «γαλάζιας οικονομίας», που προκύπτουν από την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Η ΔΥΠΑ θα προσφέρει στην ΟΝΕΧ υπηρεσίες εύρεσης προσωπικού για όλα τα επίπεδα εξειδίκευσης, όπως έγινε με την πρόσφατη πρόσληψη ανέργων στην εταιρία μέσα από την «Ημέρα Καριέρας» στην Ελευσίνα το περασμένο Σάββατο.

«Με τη συνεργασία ΔΥΠΑ-ΟΝΕΧ, και με οδηγό την επιτυχημένη συνεργασία με την ΕΑΒ, συνεχίζουμε να διασυνδέουμε την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση με εμβληματικές επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας και νέες ανάγκες για εξειδικευμένο προσωπικό», δήλωσε ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Για «αναγέννηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας με ένα παραγωγικό πλέγμα συνεργασιών που θα προσφέρει ευκαιρίες δουλειάς σε ανθρώπους της Δυτικής Αττικής, αλλά και ευρύτερα» έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ONEX Shipyards & Technologies, Πάνος Ξενοκώστας.