: Στο μετασχηματισμό της που μετατρέπεται από οργανισμό σε οργανισμό κατάρτισης και δημιουργίας θέσεων εργασίας αναφέρεται ο διοικητής της κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CNN Greece, αυτή τη στιγμή η ΔΥΠΑ υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης στη χώρα ενώ ταυτόχρονα θέτει σε εφαρμογή μια σειρά προγραμμάτων επιδότησης εργασίας.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι –την τελευταία τετραετία- ο αριθμός των εργαζομένων που βρήκαν δουλειά μέσω της ΔΥΠΑ να έχει τετραπλασιαστεί σε σύγκριση με το διάστημα 2015-2019.

Παράλληλα, κάνει ειδική μνεία στο πρόγραμμα των Ημερών Καριέρας από τη ΔΥΠΑ που «τρέχει» σε όλη την Ελλάδα και το οποίο έχουν αγκαλιάσει οι τοπικές κοινωνίες, ενώ προαναγγέλλει ότι αυτό θα συνεχιστεί, ακριβώς λόγω της εξαιρετικά θετικής αντιμετώπισής του.

Επιπλέον, τονίζει πως –αξιοποιώντας τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και του νέου ΕΣΠΑ- η ΔΥΠΑ θα διαθέσει επιπλέον ποσά που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, τόσο για εκπαίδευση και κατάρτιση όσο και για επιδότηση εργασίας.

Στόχος της ΔΥΠΑ, σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη είναι επίσης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αναντιστοιχίας δεξιοτήτων, το οποίο και είναι σήμερα πιο οξύ από ποτέ. Προσπάθεια που γίνεται τόσο μέσω της επαγγελματικής εκπαίδευσης όσο και με προγράμματα δια βίου μάθησης και reskilling/upskilling για ανέργους αλλά και εργαζομένους.