Δείτε τα αποτελέσματα για τις πανελλήνιες βάσεις 2019 στο ipaidia

Δείτε τα αποτελέσματα για τις πανελλήνιες βάσεις 2019 στο ipaidia

στο results.it.minedu.gov.gr. Με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας την ημέρα των αποτελεσμάτων οι καταστάσεις, που θα αναρτηθούν στα Λύκεια, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του

Την Τρίτη, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των επιτυχόντων στα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθώς και τις βάσεις εισαγωγής. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

Τι είπε η Ν. Κεραμέως για τις Μετεγγραφές φοιτητών 2019-2020

Μετεγγραφές στα ΑΕΙ  Oι νέες αντιστοιχίες τμημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20

Φοιτητική στέγη  Airbnb: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Μετεγγραφές φοιτητών 2019: Οδηγός – Τα «κλειδιά» στην αίτηση

Ταυτόχρονα, τα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων.

Οι καταστάσεις, που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Φέτος θα εισαχθούν στα ΑΕΙ συνολικά 79.631 και τα αποτελέσματα θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο χάρτης της Ανώτατης εκπαίδευσης είναι εντελώς διαφορετικός, αφού δεν υπάρχουν ΤΕΙ για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 50 χρόνια , ενώ τα πανεπιστήμια διαθέτουν και πάνω από 100 νέα τμήματα. Ειδικά όσον αφορά στα νέα τμήματα είναι σημαντικό να δούμε εάν τελικά οι νέοι τα επέλεξαν ή φοβήθηκαν και τους “γύρισαν την πλάτη”. Αυτό θα είναι κάτι ,που θα κρίνει και το μέλλον των ίδιων των τμημάτων και το οποίο θα καθορισθεί κατά κύριο λόγο από τις επιλογές που έκαναν οι νέοι υποψήφιοι .

Οι επιλογές των αποφοίτων έχουν απόλυτη συνάρτηση και με την πορεία των βάσεων ενώ αποτυπώνουν και την αγωνία της νέας γενιάς για την επαγγελματική αποκατάσταση στα χρόνια της οικονομικής κρίσης
Ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ταχύτερα εάν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο τμήμα, πρώτα μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του υπουργείου και μετά να το επιβεβαιώσουν και από τον κατάλογο, που θα αναρτηθεί στο σχολείο τους.

Επίσης, την ίδια ώρα της Τρίτης, με τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν κατά πάσα πιθανότητα και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (οποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !