Αχτσιόγλου: Μέτρο του ΣΥΡΙΖΑ οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔28/09/2019 - 10:01 | Author: Newsroom Ipaidia

"Η σημερινή δήλωση του κ. Βρούτση για την αύξηση στις φανερώνει το απύθμενο θράσος της κυβέρνησης της ΝΔ", δηλώνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, .

Όπως τονίζει: "οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας από το 50% στο 70% και οι άλλες βελτιωτικές ρυθμίσεις, όπως η κατάργηση των ηλικιακών ορίων ώστε να καταβάλλονται εφ' όρου ζωής, είναι μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο".

"Αυτό το γνωρίζουν οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας και όλοι οι πολίτες", συνεχίζει και καταλογίζει στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι "κυριολεκτικά δεν έκανε απολύτως τίποτα για τις αυξήσεις αυτές, παρά μόνο ότι τις καθυστέρησε 2 μήνες από διαχειριστική ανεπάρκεια, αφού ήταν προγραμματισμένες να καταβληθούν στα τέλη Ιουλίου". Συμπληρώνει δε ότι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, "τα αναδρομικά ποσά θα δοθούν με ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση στα τέλη του επόμενου μήνα".

"Ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μητσοτάκης επιχειρούν να καπηλευτούν τις αυξήσεις που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το μόνο που κάνουν είναι να εκτίθενται και να προσβάλλουν τους συνταξιούχους", σχολιάζει η κ. Αχτσιόγλου.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: