, που αφορά την πλήρωση 1.565 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής, κ. Θανάση Παπαϊωάννου, η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευτεί κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2023, , ούτως ώστε να «τρέξουν», όσο τον δυνατόν γρηγορότερα, και οι διαδικασίες του β’ σταδίου του γραπτού διαγωνισμού.

Οι επιτυχόντες του κλάδου ΤΕ θα πρέπει σιγά σιγά να ετοιμάζουν τα δικαιολογητικά τους για να τα έχουν έτοιμα και να μπορούν να δηλώσουν απευθείας συμμετοχή, καθώς η Αρχή έχει στόχο μέχρι το τέλος του 2023 να εκδώσει συνολικά τέσσερις προκηρύξεις για την κάλυψη 5.265 θέσεων στο δημόσιο.

Πώς κατανέμονται οι θέσεις

Η προκήρυξη για τον κλάδου ΤΕ θα περιέχει τουλάχιστον 1.565 θέσεις, οι οποίες κατανέμονται σε Ανεξάρτητες Αρχές, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ΟΤΑ αλλά και 16 υπουργεία. Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν θέσεις στα εξής υπουργεία και φορείς:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Υπενθυμίζεται πως από το ΑΣΕΠ απεστάλη, την προηγούμενη Πέμπτη 3 Αυγούστου, στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη της ΥΠΑ, που προβλέπει την πλήρωση 141 μόνιμων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής, η προκήρυξη για του επιτυχόντες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης αναμένεται τον Οκτώβρη.

Ακόμη, στα «σκαριά» βρίσκεται και η προκήρυξη η οποία προβλέπει την πλήρωση 57 θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ), που αφορά, επίσης, τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού.