: Πότε θα διαφοροποιηθεί το ωράριο κυκλοφορίας, τι θα γίνει με τους γάμους και τις συνεστιάσεις και τι θα ανοίξει τις επόμενες εβδομάδες.

Τις ερχόμενες ημέρες έχουν δρομολογηθεί αρκετά ανοίγματα, ενώ είναι υπό συζήτηση και αρκετά ακόμα. Ειδικότερα ό,τι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας και την κατάργηση της, αλλά και για τα άτομα που θα επιτρέπεται να παραβρίσκονται σε γάμους και συνεστιάσεις στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στο «μικροσκόπιο» , δεξιώσεις και ωράριο κυκλοφορίας

«Στα catering και στις δεξιώσεις θέλουμε να δουλεύουν οι άνθρωποι με τους όρους της εστίασης. Αν υπάρχουν μεγάλοι χώροι, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει περιορισμός στα άτομα. Αυτή είναι η πάγια θέση του υπουργείου, αλλά η επιτροπή είναι αυτή που αποφασίζει», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.

Σε ό,τι αφορά το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ανέφερε ότι από τις αρχές Ιουνίου μπορεί να εξεταστεί παράταση της καταληκτικής ώρας από τις 00:30 που είναι σήμερα και ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχει κατάργηση αυτού του μέτρου.

Άρση μέτρων: Τι ακολουθεί τις επόμενες ημέρες

 

Σήμερα, 24 Μαΐου 2021, σηκώνουν ρολά τα καταστήματα ΟΠΑΠ Play.

Στις 28 Μαΐου 2021 θα αρχίσουν ξανά τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε ανοικτούς χώρους (θέατρα, συναυλίες κλπ.), ενώ ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για δεξιώσεις, γάμους, βαπτίσεις κλπ..

Στις 31 Μαΐου 2021 αναμένεται να επεναλειτουργήσουν τα για όλους, με το ακριβές πλαίσιο που θα καθορίζεται από τα μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορονοϊού να ξεκαθαρίζει έως τέλος του μήνα.