:  Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είπε ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος για την πανδημία.

Πότε θα βγάλουμε τις

Ο καθηγητής μιλώντας στο newsbomb εμφανίστηκε ξεκάθαρος στο θέμα των . Τόνισε πως αυτό το μέτρο πρέπει να είναι το τελευταίο που θα ανασταλεί.

«Δεν θα πετάξουμε εύκολα τις μάσκες», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του κ Βατόπουλου, εξηγώντας ότι ακόμη και οι εμβολιασμένοι μπορεί να είναι μεταδοτικοί σε μικρό βαθμό.

«Όσο βρίσκεται υψηλά η συχνότητα της νόσου με πολλά , πρέπει οι πάντες να φορούν μάσκα», ανέφερε ο καθηγητής μικροβιολογίας.

Στην ερώτηση πότε θα τελειώσουμε με την ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε και ξεκαθάρισε ότι ποτέ όλο αυτό το διάστημα δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις.

Σε σχέση με το άνοιγμα της οικονομίας δήλωσε ότι: «ανοίγει η οικονομία γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί το οριζόντιο κλείσιμο. Δεν χαλαρώνουμε, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η επιδημία δεν τελείωσε, καθώς συνεχίζουμε να κινδυνεύουμε. Αλλάζει λίγο το μήνυμα των μέτρων αλλά η κεντρική ιδέα πλέον είναι το «testing» και η προσωπική ευθύνη και προφύλαξη του καθενός».

Οδηγός για το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τι πρέπει να γνωρίζετε

ΟΑΕΔ: «Ξεκλειδώνουν» 15.000 ΝΕΕΣ θέσεις εργασίας

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ 2021: Ξεκινούν οι αιτήσεις