: Νέα χαλάρωση των μέτρων εξετάζουν οι εδικοί που συνεδριάζουν σήμερα, μετά τη μείωση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

Τα προνόμια που θα έχουν οι

Η επιτροπή θα αναλύσει τα δεδομένα σχετικά με την πορεία του στη χώρα μας, αλλά και θα συζητήσει τις εισηγήσεις που έχουν γίνει από την κυβέρνηση για νέες «ανάσες ελευθερίας».

Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, τα θέματα που θα απασχολήσουν θα έχουν να κάνουν τόσο με νέα ανοίγματα αλλά και χαλάρωση περιορισμών σε δραστηριότητες που λειτουργούν ήδη.

Θα εξεταστούν νέες «ελευθερίες» από την 19η Ιουνίου που θα έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της , μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα, θα συζητηθεί η επαναλειτουργία των εσωτερικών υπαίθριων χώρων εστίασης από τις 19 Ιουνίου. Πρόκειται στην ουσία για χώρους που έχουν άνοιγμα και από τις δύο πλευρές και μπορούν να γίνουν εσωτερικοί και εξωτερικοί.

Ακόμη ένα θέμα που θα πέσει στο «τραπέζι» είναι το άνοιγμα των . Παράλληλα, έχει ζητηθεί από την Επιτροπή να εξετάσει την πιθανότητα αύξησης του ορίου ατόμων στα καταστήματα, αλλά και το άνοιγμα των εστιατορίων σε εμπορικά κέντρα, με αυστηρούς κανόνες αλλά και τεχνητό αερισμό.

Παράλληλα, θα συζητηθεί το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων, με αυστηρές προϋποθέσεις . Εξετάζεται να λειτουργήσουν μόνο για πλήρως πολίτες ή όσους έχουν υποβληθεί σε .

Πιθανή είναι, επίσης, και η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού αρχείου πελατών στο οποίο θα καταγράφονται όσοι πελάτες τα επισκέπτονται.

Τέλος, ένα ακόμα θέμα που θα τεθεί στην Επιτροπή είναι το άνοιγμα των λούνα παρκ με μάσκες για όλους, θερμομέτρηση πελατών και αυστηρούς κανόνες.