Μετά τις 20 Οκτωβρίου προγραμματίζεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατάρτισης της , μέσω του οποίου θα χορηγηθούν αξίας 750 ευρώ.

Η πληρωμή του ποσού θα πραγματοποιηθεί μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του και την επιτυχία των ωφελουμένων στη διαδικασία πιστοποίησης – αξιολόγησης που ακολουθεί. Η μικρή καθυστέρηση στην έναρξη οφείλεται στον έλεγχο των δικαιολογητικών και στη διαμόρφωση των τμημάτων, τα οποία εξακολουθούν να οργανώνονται από τα Κέντρα Κατάρτισης (ΚΕΔΙΒΙΜ).

Σε ενημερώσεις που εστάλησαν ηλεκτρονικά στους συμμετέχοντες επισημαίνεται:

Δείτε ακόμα 

«Τα τμήματα θα ξεκινήσουν μετά τις 20 Οκτωβρίου. Αυτήν την περίοδο γίνεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών και η απαραίτητη διαδικασία για την ένταξή σας σε τμήμα».

ΑΝΑΤΡΟΠΗ με το voucher 750 ευρώ από τη ΔΥΠΑ: Τι αλλάζει στην έναρξη των μαθημάτων

Δείτε επίσης 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 150 ώρες θεωρητικής εξ αποστάσεως κατάρτισης, με εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ ανά ώρα, καθώς και εξετάσεις πιστοποίησης που διεξάγονται μετά το πέρας των μαθημάτων. Όσοι περάσουν επιτυχώς τις εξετάσεις θα λάβουν το πλήρες ποσό των 750 ευρώ, ενώ σε περίπτωση αποτυχίας καταβάλλεται το 70% του ποσού.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και τη συμμετοχή στις εξετάσεις, κάθε ωφελούμενος δικαιούται τουλάχιστον το 70% του ποσού που αντιστοιχεί στις συνολικές ώρες κατάρτισης, αφαιρουμένων των απουσιών. Αν πετύχει στις εξετάσεις, λαμβάνει το 100% του ποσού. Όσοι έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή τους έχουν λάβει μοναδικό αριθμό ΚΑΥΑΣ, ο οποίος είναι απαραίτητος για τα επόμενα βήματα και την παρακολούθηση των μαθημάτων.