– Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δε θα καταργηθεί τελικά το στο για τις μας – Για πόσο αναμένεται να παραμείνει το

Για τουλάχιστον το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου αναμένεται να παραμείνει το SMS δτο 13033 σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.

Έτσι, από τη Δευτέρα που ανοίγει η , θα είμαστε υποχρεωμένοι να στέλνουμε SMS στο 13033, «ενημερώνοντας» ότι πάμε σε καφέ, μπαρ ή εστιατόριο.

Τα μέτρα για το Πάσχα

Υπενθυμίζεται πως η κυκλοφορία επιτρέπεται από τις 05:00 το πρωί έως τις 22:00, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) το ωράριο διαμορφώνεται από τις 05:00 μέχρι και τις 23:00.

Tο Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό μετακίνησης 6.

Επίσης, όσον αφορά στις εκκλησίες, στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία των παρευρισκομένων διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τ.μ., και πάντα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής σημειώνεται ότι α) η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ β) το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας και τους λοιπούς περιορισμούς.

Ο αριθμός που θα στέλνουμε θα είναι πιθανότατα το 6, αλλά αυτό θα διευκρινιστεί από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά κατά τη διάρκεια των σημερινών ανακοινώσεων.