: Ματαιώθηκαν οι στο νομό Κιλκίς, σύμφωνα με την απόφαση της έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσε το πρωί, στο Διοικητήριο, ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, σε μια περίοδο κατά την οποία το επιδημιολογικό φορτίο στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς είναι ιδιαίτερα αυξημένο και τα κρούσματα καταγράφονται καθημερινά σε υψηλό αριθμό, αναλογικά με τον πληθυσμό.

Η Αντιπεριφέρεια, σε σχετική ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί ότι αύριο θα πραγματοποιηθούν μόνο οι επίσημες δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς, οι επιμνημόσυνες δεήσεις και οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα (κατά την οποία θα παραστούν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων), με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ελήφθη η απόφαση να μην διεξαχθούν, εξαιτίας της επιδημιολογικής εικόνας, οι παρελάσεις σε Δράμα, Καβάλα, Ροδόπη, Έβρο και Ορεστιάδα.

Σημειώνεται, ότι η ίδια απόφαση, να μην πραγματοποιηθούν μαθητικές , λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας των περιοχών ισχύει και για τις περιφέρειες, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, αλλά και για τη Θεσσαλία.