: Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, στη πρόγνωση του καιρού εστίασε στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την 28η Οκτωβρίου.

Τι καιρό θα κάνει

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο μετεωρολόγος του Open η την 28η Οκτωβρίου θα γίνει στις περισσότερες περιοχές της χώρας με άστατο καιρό και αρκετή ψύχρα.

Αναφερόμενος στη Δευτέρα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης επεσήμανε πως σε πολλές περιοχές θα βρέχει, στα πελάγη πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ η πτώση της θερμοκρασίας ιδιαίτερα το βράδυ και νωρίς το πρωί είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο για το σημερινό αλλά και των επόμενων ημερών ευθύνεται ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο στροβιλίζεται νότια της Ιταλίας και επηρεάζει και την χώρα μας. «Από τα βόρεια Βαλκάνια υψώνεται ένα ατμοσφαιρικό βουνό ένα σύστημα υψηλών πιέσεων δηλαδή που δεν το αφήνει να κινηθεί πιο ανατολικά και ουσιαστικά θα εγκλωβιστεί για ημέρες στη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο καιρός να διατηρηθεί έτσι μέχρι το τέλος της εβδομάδας με τις περισσότερες βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα που είναι και πιο κοντά στην ακτίνα δράστης του συστήματος κακοκαιρίας. Εκεί, θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες» σημείωσε.

Σήμερα, βροχές αναμένονται στο Ιόνιο, σε περιοχές της δυτική ηπειρωτικής χώρας, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο και στα δυτικά τμήματα της Κρήτης ενώ παράλληλα πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της κεντρικής και βορειοδυτικής χώρας.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 16, στην Ήπειρο από 7 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 19, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 7 έως 17 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 20 βαθμούς, ενώ στο Καστελόριζο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί με εντάσεις 6-8 μποφόρ.