Ζέττα Μακρή: Τι είπε για Πανελλήνιες 2021, self test και voucher 200 ευρώ

Ζέττα Μακρή: Τι είπε για Πανελλήνιες 2021, self test και voucher 200 ευρώ

Η υφυπουργός παιδείας, έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ και μίλησε για τις , τα self test και  το voucher 200 ευρώ.

Τι θα γίνει με τα

H δική μας επιθυμία και το σχέδιο που καταθέσαμε είναι το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων στο οποίο θα περιλαμβάνεται και το self-testing, δήλωσε στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ Σταυρούλα Χριστοφιλέα η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

“Είμαστε έτοιμοι ως υπουργείο, και θα δοθούν και σχετικές οδηγίες που θα επιτρέψουν σε εκπαιδευτικούς και γονείς να κάνουν το των μαθητών, ώστε να επιστρέψουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στο σχολείο”, πρόσθεσε η κ. Μακρή και επεσήμανε ότι αναμένεται το πράσινο φως από τους ειδικούς ώστε να ληφθεί η πολιτική απόφαση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος θα πιστοποιεί το αρνητικό η θετικό τεστ, η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι ο γονιός ή ο μαθητής θα προσκομίζει την υπεύθυνη δήλωση στον διευθυντή του Σχολείου και ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία έχει αποφασιστεί και θα εξηγηθεί επαρκώς.

«Όταν το τεστ είναι θετικό, τότε υπάρχει η δυνατότητα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση να πάει σε ένα από τα 386 κέντρα που υπάρχουν ήδη και να κάνει τη δεύτερη εξέταση που θα πιστοποιεί αν είναι όντως θετικό το παιδί ή ο εκπαιδευτικός και συνακόλουθα αν θα είναι δικαιολογημένη η απουσία από την εκπαιδευτική διαδικασία», διευκρίνισε η κ. Μακρή.

Όσον αφορά τις η υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι θα γίνουν στην ώρα τους, “όπως έγιναν και πέρυσι”, ενώ για τα για tablet είπε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα.

Πανελλήνιες 2021: ΝΕΕΣ διευκρινίσεις για υποψήφιους

Κεραμέως: Τι είπε για άνοιγμα σχολείων, self test, πανελλήνιες 2021 και voucher 200 ευρώ

Πανελλήνιες 2021: Αλλαγές στην εκπαίδευση λόγω υπογεννητικότητας – Ο ρόλος της ελάχιστης βάσης εισαγωγής

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !