Σε του δημοτικού σχολείου προχώρησαν οι γονείς μαθητών της Παλαιόχωρας Χανίων που διεκδικούν λύση στις σοβαρές ελλείψεις που παραμένουν στο σχολείο.

Η ανακοίνωση τους

Το Δημοτικό Παλαιοχώρας είναι ένα 9θεσιο σχολείο το οποίο αριθμεί 136 μαθητές τη φετινή σχολική χρονιά. Αρκετοί από τους μαθητές θα πρέπει να παρακολουθούν το τμήμα ένταξης, λόγω μαθησιακών δυσκολιών.

Επίσης 5 από τα παιδιά αυτά χρίζουν εκπαιδευτικού ώστε να μπορούν να έχουν ίση συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να παρακολουθούν και μαθήματα ειδικοτήτων για να αναπτύξουν διάφορες δεξιότητες όπως μουσική, πληροφορική κ.α. Για την διευκόλυνση των εργαζόμενων στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και εφόσον υπάρχει πλήρες εκπαιδευτικό προσωπικό θα λειτουργεί και το τμήμα του ολοήμερου.

Όλα αυτά βάση των νόμων περί των δικαιωμάτων των παιδιών και με προτεραιότητα το δικαίωμα κάθε μαθητή στην δωρεάν παιδεία. Σήμερα 18/11/21 βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να έχουμε:

1. Σε ότι αφορά την παράλληλη στήριξη ήτοι 5 εκπαιδευτικούς, έχουν προσληφθεί 2 με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όλες οι απαιτούμενες ώρες καθώς και όλοι οι μαθητές.

2. Έλλειψη εκπαιδευτικού για το μάθημα του τμήματος ένταξης εδώ και δυο χρόνια.

3. Έλλειψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων μουσικής, πληροφορικής και δεύτερης ξένης γλώσσας.

4. Μη αναπλήρωση της θέσης εκπαιδευτικού που βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια με νέο δάσκαλο.

Όλες οι προσπάθειες που κάναμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα και χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο ώστε να καλυφθούν τα , απευθυνόμενοι προς όλους τους φορείς που μπορεί να εμπλέκονται σχετικά, στάθηκαν άκαρπες. Για το λόγο αυτό στην έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου σήμερα, αποφασίστηκε το κλείσιμο του σχολείου την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021. Εάν δεν εισακουστούν τα δίκαια αιτήματα για το μέλλον των παιδιών μας, θα προχωρήσουμε σε άλλες κινητοποιήσεις.