: Από τα θρανία του 4ου Λυκείου Λαμίας, η αριστούχος μαθήτρια Εύη Χαρίλα, από Σεπτέμβριο θα βρίσκεται στα αμφιθέατρα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η «πρώτη των πρώτων» των φετινών , η μαθήτρια που έπιασε άριστα σχεδόν και στα 4 μαθήματα του 2ου επιστημονικού πεδίου, επέλεξε τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Αθήνα)

Η επιλογή όπως είπε, μιλώντας στο LamiaReport, έγινε μετά από ώριμη σκέψη και συζήτηση με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της.

Η Εύη, αυτές τις ημέρες ξεκίνησε τις διακοπές της στην Πάρο και από το όμορφο Κυκλαδιτικό νησί, μοιράστηκε μαζί μας τις επόμενες σκέψεις και τα σχέδια της, ως φοιτήτρια πλέον του ΕΜΠ.

«Από μικρή λάτρευα τα μαθηματικά. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι θα ήθελα να γίνω καθηγήτρια μαθηματικών. Αργότερα στο Λύκειο άρχισε να μου αρέσει πολύ και η Φυσική και όταν το συζήτησα άρχισα να ψάχνω περισσότερο σχετικά με τις ευκαιρίες που θα ήθελα να μου προσφέρει το αντικείμενο των σπουδών μου».

Όπως μας είπε λίγο πριν την τελική επιλογή βρισκόταν μεταξύ της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και της Σχολής Μηχανικών Αεροσκαφών (ΣΜΑ) της Ικάρων, αλλά επέλεξε το πρώτο.

«Στην περίπτωση της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, είδα το πρόγραμμα σπουδών, ενημερώθηκα για τη διαρκή εξέλιξη και προοπτικές της επιστήμης και πιστεύω ότι είναι αυτό που με αρέσει. Θέλω να ασχολούμαι με αντικείμενα που εξελίσσονται και βασίζονται στην έρευνα ώστε μαζί τους να εξελίσσομαι και γω. Τα μαθήματα είναι δύσκολα, αλλά νομίζω αυτό είναι το ενδιαφέρον», μας λέει και πραγματικά αυτό δε μας εκπλήσσει!

Η Αθήνα και η μεγάλη της αγάπη… το βόλεϊ

Όσον αφορά την επιλογή της πόλης, αυτό δεν ήταν δύσκολο, καθώς τόσο η φήμη του ΕΜΠ, αλλά και το γεγονός ότι η μεγαλύτερη της αδερφή σπουδάζει ήδη στην Αθήνα (αριστούχος και εκείνη βρίσκεται ήδη στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ), εξασφάλισαν τη συνέχεια.

Στη συζήτησή μας η Εύη δεν παρέλειψε να επαναλάβει την μεγάλη της αγάπη για τον αθλητισμό και εδικά για το βόλεϊ, αγάπη που έχει μοιραστεί σε όσες συνεντεύξεις έδωσε από τη στιγμή που μαθεύτηκε ότι είναι η «πρώτη των πρώτων» των Πανελλαδικών 2022.