: Ανακοινώθηκαν από το τα των επιδόσεων των υποψηφίων των φετινών . Η επεξεργασία των στοιχείων προσφέρει μία πρώτη εικόνα για την πορεία των .

Βεβαίως, κρίσιμο είναι πως θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι το .

Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για πτώση, και δη σημαντική στις πλέον περιζήτητες , τις ιατρικές και τα Πολυτεχνεία, κρίνοντας από τις χειρότερες επιδόσεις σε Νεοελληνική Γλώσσα και Βιολογία Προσανατολισμού.

Ετσι, πιθανό είναι η Ιατρική Αθηνών να βρεθεί και κάτω από το ψυχολογικό όριο των 19.000 . Το 2017 η βάση ήταν 19.143 και το 2016 19.063 .

Οι βαθμολογίες που αναρτήθηκαν στα λύκεια περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη τους στην ιστοσελίδα πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Από την Πέμπτη 5 Ιουλίου και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση .

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει τη Δευτέρα 16-7-2018 και είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.