ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ 2016. ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ Η ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ 7.000 ΜΟΡΙΑ .

: Σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρξουν τμήματα που θα πιάσουν πάτο και θα βρεθούν σε ιστορικά χαμηλά όπως για παράδειγμα τα Παιδαγωγικά, όπου θα παρατηρηθεί το φαινόμενο σε ορισμένα από αυτά να εισαχθούν φοιτητές με

Συγκεκριμένα καθοδική διαφαίνεται η πορεία των βάσεων 2016 στην πλειονότητα των τμημάτων του μηχανογραφικού 2016, όπως Πολυτεχνικές Φυσικομαθηματικές, Οικονομικές και πληροφορικής.

Διαβάστε :

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ και ΤΑ ΝΕΑ, η πορεία των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ επιβεβαιώνεται από τα τελικά στατιστικά στοιχεία που έδωσε την Τεταρτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Για πρώτη φορά στα χρονικά οι υπηρεσίες του υπουργείου έδωσαν και την κλίμακα των μορίων ανά επιστημονικό πεδίο και το πλήθος των υποψηφίων σε κάθε βαθμολογική κλίμακα, κάτι που βοηθά να εξαχθούν πιό .

Διαβάστε :

Στις ιατρικές σχολές, οι φετινοί εισακτέοι θα είναι συνολικά 1.055. Αυτό σημαίνει ότι η βάση της τελευταίας σχολής θα είναι τουλάχιστον 18.500 μόρια και άρα θα έχουμε άνοδο βάσεων σε σύγκριση με πέρυσι που η Ιατρική Αλεξανδρούπολης απαιτούσε 18.174 μόρια. Αυτό, δεδομένου ότι στο 3ο Πεδίο των Επιστημών Υγείας οι υποψήφιοι που έπιασαν πάνω από τα μόρια αυτά είναι συνολικά 1.422 άτομα και καθώς στη συντριπτική του πλειονότητα οι αριστούχοι του 3ου Πεδίου δηλώνουν ιατρικές σχολές στις πρώτες του προτιμήσεις, θα καλύψουν όλες τις προσφερόμενες θέσεις των ιατρικών και θα περισσέψουν 367 για τις άλλες υψηλόβαθμες σχολές του Πεδίου. Αντίστοιχα οι νομικές σχολές, τις οποίες προτιμούν επίσης κατά συντριπτική πλειοψηφία οι αριστούχοι του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, προσφέρουν έτος συνολικά 1.220 θέσεις. Δεδομένου ότι 1.786 υποψήφιοι έπιασαν πάνω από 17.500 μόρια στο 1ο Πεδίο, μπορεί κανείς με βεβαιότητα να συμπεράνει ότι από εκεί θα ξεκινά και η βάση τους. Συνεπώς επιβεβαιώνονται οι μικροδιαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι που η Νομική Κομοτηνής «άνοιγε» με 17.546 μόρια.

Η εικόνα των μορίων μάλλον είναι εξαιρετικά απογοητευτική, δεδομένου ότι σχεδόν σε όλα τα πεδία δεν υπάρχουν καθόλου αριστούχοι ή ελάχιστοι. Αντιθέτως, τα ποσοστά αυτών που κατέκτησαν από 0 έως 7.000 μόρια είναι εξαιρετικά υψηλά.

Τα αποτελέσματα δείχνουν μεγάλες ακρότητες στα μόρια εισαγωγής, αφού θα έχουμε υποφηφίουςαρ που θα εισαχθούν στα πανεπιστήμια με 9.000 μόρια (σε ορισμένα Παιδαγωγικά τμήματα) και άλλα που θα εισαχθούν με 19.000 μόρια (στις κεντρικές Ιατρικές Σχολές).

Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση