Τη διάθεση δωρεάν και στους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών ζητά η Μερόπη Τζούφη από το υπουργείο Παιδείας, καταθέτοντας ως κοινοβουλευτική αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων.

Όπως τονίζει η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το υπουργείο Παιδείας δεν προέβλεψε τη δωρεάν χορήγηση self-tests στους εκπαιδευτικούς των /κέντρων ξένων γλωσσών. Ως αποτέλεσμα, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί καλύπτουν τη σχετική δαπάνη με δικά τους έξοδα.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων ζητά από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να μεριμνήσει άμεσα, συμπεριλαμβάνοντας τους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων/κέντρων ξένων γλωσσών στη δωρεάν χορήγηση self-tests.

Η αναφορά

Η βουλευτής Μερόπη Τζούφη καταθέτει ως αναφορά προς την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, την επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων, σχετικά με τη δωρεάν χορήγηση self-tests για τους εκπαιδευτικούς των Κέντρων Ξένων Γλωσσών/Φροντιστηρίων.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ιωαννίνων, στους  χώρους των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και των εκπαιδευτηρίων Μέσης Εκπαίδευσης συναθροίζεται αρκετά μεγάλος αριθμός μαθητών. Συνεπώς, θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί η δωρεάν χορήγηση self-tests και για τους εν λόγω εκπαιδευτικούς και όχι να καλύπτουν τη σχετική δαπάνη με δικά τους έξοδα.

Ο Σύλλογος υπενθυμίζει πως οι εκπαιδευτικοί των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών πλήττονται διαχρονικά από την παράνομη «μαύρη» διδασκαλία και δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω επιβαρύνσεις στο εισόδημά τους, ζητώντας να συμπεριληφθούν άμεσα στη δυνατότητα δωρεάν χορήγησης self-tests.