Τι αναφέρει σε επιστολή του ο κ. Δούκας – Ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, μετά το περιστατικό της πτώσης σοβάδων από οροφή σχολείου στα Πετράλωνα, την περασμένη Παρασκευή, απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη την ακόλουθη επιστολή:

Προς: Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη

Προς: Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2023

Αξιότιμοι κ.κ.,

την Παρασκευή, μετά από πτώση δομικών υλικών από την οροφή του 149ου Δημοτικού Σχολείου στα Πετράλωνα, σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, τραυματίστηκαν μαθητές, γεγονός που επιβεβαιώνει με τον πλέον θλιβερό τρόπο την κακή κατάσταση των σχολικών κτιρίων στην Αθήνα.

Πριν από μερικές ημέρες, κατά την επίσκεψή μου, στο 19ο Γυμνάσιο Αθηνών, στο πλαίσιο του ετήσιου αγιασμού, με θλίψη μου διαπίστωσα τις ακατάλληλες εκπαιδευτικές συνθήκες, υπό τις οποίες ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά.

Οι μαθητές και οι καθηγητές έχουν αφεθεί στην τύχη τους.Τα παλαιά και υποβαθμισμένα σχολικά συγκροτήματα, τα προβλήματα στην καθαριότητα και την ασφάλεια, όχι μόνο δεν προάγουν την πολύτιμη διαδικασία της μάθησης, αλλά παρεμποδίζουν την αξιέπαινη προσπάθεια που κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, υπό αντίξοες συνθήκες.

Ενδεικτικά αναφέρω και την περίπτωση του 54ου νηπιαγωγείου στον Βοτανικό (Ορφέως και Αμφιπόλεως), όπου πεντάχρονα παιδιά αναγκάζονται να κάνουν μάθημα μέσα σε κοντέινερ.

Είναι ανεπίτρεπτο εν έτει 2023 να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών. Σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να προχωρήσετε άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.