Συνάδελφοι,
άλλη μια βαριά ήττα του συνδικαλιστικού κινήματος συντελέστηκε , ξημερώματα σήμερα.Οι καθηγητές επιβεβαίωσαν πανηγυρικά την αδυναμία τους να προβάλλουν αντίσταση στα αδηφάγα σχέδια της κυβέρνησης.Η φάμπρικα ανέργων, ελαστικά εργαζόμενων,πενιχρά αμοιβόμενων, που λέγεται Πανελλαδικές, δεν πρόκειται να διαταραχθεί ως προς τη λειτουργία της.
Ο εκπαιδευτικός με σκυφτό το κεφάλι και με το χαρτί της επίταξης υπό μάλης θα κατευθυνθεί στο εξεταστήριο της βλακώδους αποστήθισης για να εκτελέσει για 8-10 ευρώ το επίπονο καθήκον της επιτήρησης.
Το χερσοχώραφο που του άφησαν οι γέροι, όταν συγχωρέθηκαν , θα του το φορολογήσουν για 12 έως 15 ευρώ το στρέμμα για να ξαλαφρύνουν σε λίγο καιρό τους ψηφοφόρους τους, που πληρώνουν πολλά για τα ακριβά εξοχικά τους.
Θα ανοίγει την τηλεόραση και θα βλέπει γριές γονυπετούσες να ψάχνουν για κρεμμύδια στις ρόδες των φορτηγών των παραγωγών που πήγαν να μοιράσουν λαχανικά στη Δραπετσώνα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντάσσεται με ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ και θα κρίνουν ότι η φοβερή συσπείρωση των εκπαιδευτικών των τελευταίων ημερών πρέπει να πέσει πάλι σε αδράνεια γιατί οι κοινωνικές συνθήκες δεν ευνοούν καμιά αποκοτιά μέσα στις εξετάσεις.
Το ΠΑΜΕ, χαμένο στην αφασία του θα βλέπει ως πάλη των τάξεων -τη δια του τύπου-σύγκρουση του με την Αντζολίνα Τζολί και τη στηλίτευση της δήλωσης της για μαστεκτομή.
Αυτός ο συνάδελφος, ο μόνος, που τους τάιζε με τις εισφορές του για να πηγαίνουν στα διάφορα “Τιτάνια”, να πελαγοδρομούν, να υποσκάπτονται, να κοκκορομαχούν θα βρεθεί στη λίστα του υπεράριθμου και θα αντιμετωπίσει , σύντομα, τη μυλόπετρα της υποχρεωτικής μετάθεσης.Από Σεπτέμβρη, θα μαυρίσει η ψυχή του στα 30άρια τμήματα, με ώρες διδασκαλίας αυξημένες, στρατιωτικό καθεστώς, καθηκοντολόγια, αξιολογήσεις και λοιπά.
Για να έρθει σε 2-3 χρόνια η αποφράδα εκείνη μέρα που θα σφίξει ο κλοιός και για κείνον.Κάποια συγχώνευση, κάποια μοιραία αξιολόγηση θα σημάνει και τη δική του εκδίωξη.Καθένας με τη σειρά του στον ολετήρα της δημόσιας απαξίωσης, στον Μολώχ των επιταγών της τρόικας, στη μέγγενη της χρόνιας απόσυρσης με τον αιρετό και τον συνδικαλιστή να του κουνά , με χαμόγελο σαρδώνειο,το μαντήλι της άθλιας ανάθεσης που τον έσωζε μέχρι τώρα.
*Έως πότε τα μικροκομματικά παιχνίδια, μέρες εκλογικών συνελεύσεων, θα υπερισχύουν θεμελιωδών αξιών και ανάγκης για πάλη για ένα καλύτερο σχολείο; Προχωρούν σε εξαγγελίες απεργιών που γνωρίζουν , εκ των προτέρων, ότι δε θα τις πραγματοποιήσουν.Αλισβερίσια, κτηνώδης συμπεριφορά , τώρα που θα χάσουμε συναδέλφους, θα ξενιτευτούμε στα πέρατα της χώραν.Αυτοί έχουν ένα ρόλο σταθερό:της μεσιτείας, της εκδούλεψης, του πελατειακού κράτους “λειτουργοί”, μιάσματα του εργασιακού παρακράτους, γκοτζαμάνηδες που στοχεύουν στον εκτροχιασμό της συναδελφικής συσπείρωσης.
**Το σκληρό μου άρθρο έρχεται μετά την παταγώδη αποτυχία των προέδρων των ΕΛΜΕ να αποφασίσουν κάτι θετικό για τον κλάδο μας, τη νύχτα της 16ης Μάη 2013.
ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Καθηγητής 1ου Γυμνασίου Σπάρτης
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Σπάρτης.