Την Πέμπτη το 27ο Συνέδριο των Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/12/2020 - 21:45 | Author: Newsroom Ipaidia

Την ερχόμενη Πέμπτη θα διεξαχθεί διαδικτυακά εξαιτίας της πανδημίας το 27ο Συνέδριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης, με θέμα «Ο ρόλος της Παιδείας στην προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», που διοργανώνει το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Βρυξελλών σε συνεργασία με Υπηρεσίες της ΕΕ (DG COMM, DG EAC), υπό την αιγίδα του Έλληνα επιτρόπου και αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Σκοπός του 27ου Συνεδρίου είναι να αποτυπώσει τις σχετικές με το θέμα τάσεις, εμπειρίες και προτάσεις και ταυτόχρονα να προωθήσει γόνιμο και δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού. Προσβλέπει επίσης, προστίθεται, να θέσει τις βάσεις προβληματισμών αναφορικά με τον ρόλο της παιδείας στην προώθηση του αμοιβαίου σεβασμού, της συνεργασίας, της ισότητας, του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και της αλληλεγγύης, δηλαδή τους βασικούς αξιακούς πυλώνες του «Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής».

Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου θα είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ενώ σύμφωνα με το ευρύ πρόγραμμά του, η επίσημη έναρξη των εργασιών του θα γίνει από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Στη συνέχεια θα χαιρετίσουν η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο Διονύσιος Καλαμβρέζος, o Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας κ.ά. Παρεμβάσεις προβλέπονται από τον Μητροπολίτη Αχαΐας, εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ, τον καθηγητή Φιλοσοφίας Λάμπρο Κουλουμπαρίτση, ειδικούς εκπροσώπους της ΕΕ και εκπαιδευτικούς.

Το Συνέδριο εκτιμάται ότι θα παρακολουθήσουν περίπου 200 σύνεδροι από 15 πόλεις σε 10 ευρωπαϊκά κράτη.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: