Τι θα προσέχουν οι Υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/10/2019 - 11:06 | Author: Newsroom Ipaidia

Κατά την διενέργεια των υγειονομικών ελέγχων πρέπει να δίνεται προσοχή στην τήρηση της εφαρμογής των υγειονομικών διατάξεων αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις διασφάλισης της υγιεινής

Tης ύδρευσης και της αποχέτευσης,
της διαχείρισης των απορριμμάτων,
την γενικότερη τήρηση της καθαριότητας,
της επάρκειας του αερισμού και του κλιματισμού,

ούτως ώστε ο σχολικός πληθυσμός να δραστηριοποιείται σε υγιεινό περιβάλλον και να αποφεύγεται η δημιουργία ανθυγιεινών εστιών.

Οι κανόνες υγιεινής πρέπει να τηρούνται σε όλους τους χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, αύλειος χώρος, κοινόχρηστοι χώροι) των σχολείων, των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.
Ειδικότερα

Πρέπει να διαπιστώνεται αν πληρούνται οι όροι σχετικά:

Mε τον τακτικό αερισμό των αιθουσών,
τον επαρκή καθαρισμό όλων των χώρων,
των θρανίων,
των γραφείων σε καθημερινή βάση κ.λπ..

Οι εγκαταστάσεις των αποχωρητηρίων

Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δίνεται στην καθαριότητα και απολύμανση των εγκαταστάσεων των αποχωρητηρίων καθώς επίσης στον εφοδιασμό τους με χαρτί, σαπούνι και κάδους απορριμμάτων.
Τα κυλικεία των σχολείων

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στα κυλικεία των σχολείων στις καντίνες (σταθερές) και στους χώρους εστίασης των σχολείων, προκειμένου να διαπιστώνεται η τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων των σχετικών Υγειονομικών Διατάξεων και παράλληλα να εξετάζεται αν τα προσφερόμενα είδη είναι αυτά που καθορίζονται στις σχετικές Υγειονομικές Διατάξεις.
Τα προγράμματα διανομής τροφίμων στα σχολεία

Αναφορικά με τα προγράμματα διανομής τροφίμων στα σχολεία (π.χ. ετοίμων γευμάτων, φρούτων, κ.α.) τα οποία πραγματοποιούνται από φορείς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ή άλλων αρμόδιων Υπουργείων, αυτά πρέπει να τηρούν τους όρους της ανωτέρω σχετικής νομοθεσίας.

Ο υπεύθυνος φορέας που υλοποιεί το εκάστοτε πρόγραμμα, οφείλει να ενημερώσει την Υπηρεσία μας σχετικά με τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καθώς και τους προμηθευτές – παρασκευαστές των γευμάτων με πλήρη στοιχεία αυτών (επωνυμία, ταχυδρομική διεύθυνση), ώστε στη συνέχεια να ενημερωθούν οι αρμόδιες οικείες Υγειονομικές Υπηρεσίες, προκειμένου να προβούν σε τακτικούς ή/και έκτακτους υγειονομικούς ελέγχους.

Δείτ την εγκύκλιο εδώ



  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: