Πραγματοποιήθηκε στις 30/1 συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας που διοργανώθηκε από συλλόγους αδιόριστων και συμμετείχαν σύλλογοι εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ.

Στην συνάντηση που έγινε με την γραμματέα του υφυπουργού Παπαθεοδώρου, κα Μαρίνου, οι εκπρόσωποι των συλλόγων ζήτησαν άμεσα και κατηγορηματικά την απόσυρση της εγκυκλίου για το θέμα των αδειών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Η κ.Μαρίνου, θεωρώντας ότι η εγκύκλιος συμπυκνώνει την νομοθεσία την υπερασπίστηκε, και τόνισε πως δεν θα αποσυρθεί. Είναι σαφής η αντίφαση της συγκεκριμένης εγκυκλίου και όσον αφορά το νομικό κομμάτι (ο νόμος προστατεύει τη μητρότητα) και όσον αφορά το ουσιαστικό κομμάτι, το δικαίωμα δηλαδή στην αναρρωτική άδεια. Προειδοποιήσαμε την κ.Μαρίνου πως τέτοιου είδους εγκύκλιοι δημιουργούν συνθήκες κανιβαλισμού μέσα στα σχολεία. Οι πιέσεις που θα ασκηθούν προς διευθυντές σχολείων θα είναι αφόρητες με δεδομένες τις ολοένα και μεγαλύτερες περικοπές. Θα ζητείται απόλυση αναπληρωτών που λόγω προβλήματος υγείας ή λόγω επαπειλούμενης κύησης δεν θα είναι δυνατόν να προσφέρουν έργο κατά το διάστημα της χρήσης της άδειάς τους.

Επιπλέον, σε ερώτησή μας σχετικά με τις δηλώσεις για πρόσληψη 2000 αναπληρωτών την επόμενη χρονιά μας απάντησε πως αν δεν είναι 2000 (αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για υπερφιλόδοξο στόχο) δε θα ξεπεράσουν τις 5000. Επανέλαβε δε η κ. Μαρίνου τη βεβαιότητα ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί από την ανάκληση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών.

Σχετικά δε με το ενεδέχομενο κενό μισθοδοσίας όσων προσλήφθηκαν Σεπτέμβρη και Οκτώβρη με δεδομένο ότι οι πιστώσεις έχουν υπολογιστεί με βάση 7μηνης διάρκειας συμβάσεις μας μάθαμε ότι… γίνονται προσπάθειες να βρεθούν πιστώσεις για να καλυφθεί το δίμηνο κενό.
την υποχρέωση του Υπουργείου να έχει 7μηνες συμβάσεις και τους αναπληρωτές να δουλεύουν 9μηνο

dictyo.gr