ΝΕΑ ενημέρωση για τις οργανικές θέσεις, ,την ιδρυση Τμημάτων Ενταξης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τους αιρετούς ΚΥΣΕΕΠ Γεωργία Μπουλμέτη και Βασίλη Βούγια.

Αναλυτικά οι ενημέρωση των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Ενημέρωση αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Βασίλη Βούγια και Γεωργίας Μπουλμέτη

Α. Διαδικασία σύστασης οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ

Μετά την προεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την εισήγηση των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), η πρόταση κοινοποιείται στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η πρόταση κοινοποιείται στο Υπουργείο Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) και στο Υπουργείο Εσωτερικών για να αποτυπωθεί ο τελικός αριθμός νέων οργανικών θέσεων. Ακολούθως θα πρέπει να αποτυπωθούν όλα αυτά σε διάταξη νόμου, η οποία θα συμπεριληφθεί σε κάποιο νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή. Τέλος μετά την δημοσίευση σε ΦΕΚ της διάταξης με τη σύσταση των νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ αλλά και εκπαιδευτικών με Υπουργική Απόφαση θα υπάρξει η κατανομή των νέων αυτών θέσεων. Το ΥΠΑΙΘ καταβάλλει προσπάθειες ώστε οι νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ να δοθούν στις Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023.

Β.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ στα πλαίσια της Ε Φάσης προσλήψεων. Με βάση τον νέο Οριστικό Πίνακα 14 συνάδελφοι μέλη ΕΒΠ, οι οποίοι είχαν απορριφθεί αρχικά, δικαιώθηκαν και στη συνέχεια εντάχθηκαν στον Πίνακα, οπότε θα τους δοθεί από το ΥΠΑΙΘ η δυνατότητα να συμπεριληφθούν στην Ε Φάση προσλήψεων δηλώνοντας περιοχές πρόσληψης. Υπενθυμίζουμε πως οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης τροποποιούν/οριστικοποιούν τα καταχωρισμένα κενά ΕΕΠ-ΕΒΠ έως και την Πέμπτη 16 Φεβρουάριου

Οι προσλήψεις ΕΕΠ και ΕΒΠ θα αφορούν σε προσλήψεις σε ειδικά σχολεία, προσλήψεις Σχολικών Νοσηλευτών (ΠΕ25) και ΕΒΠ στα γενικά σχολεία και ελάχιστες σε ΚΕΔΑΣΥ και ΕΔΥ. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως μιλάμε για Ε Φάση προσλήψεων, διότι το ΥΠΑΙΘ θεωρεί ως Δ Φάση προσλήψεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ τις προσλήψεις της Ειδικής Πρόσκλησης.

Γ. Τμήματα Ενταξης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Εδώ και λίγες ημέρες έφτασαν, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, από τους Δήμους της χώρας οι σχετικές βεβαιώσεις έγκρισης για τα υπό ίδρυση Τμήματα Ενταξης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όποτε ευελπιστούμε πως σύντομα θα μπορέσει το ΥΠΑΙΘ να περατώσει τις διαδικασίες ίδρυσης τους.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ