Θεσσαλονίκη: Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 17:30

Θεσσαλονίκη: Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 17:30

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 17:30, για το του , σύμφωνα με ανακοίνωση της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει τους χιλιάδες φοιτητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους που από την Αλεξανδρούπολη ως το Ηράκλειο και στη Θεσσαλονίκη διαδήλωσαν για την καταστροφική για τη δημόσια παιδεία πολιτική της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση δείχνει μια απίστευτη ανηθικότητα και αναλγησία, όταν έχει κλειδώσει ένα ολόκληρο λαό στους τοίχους της δουλειάς και του σπιτιού και εκείνη ανενόχλητη νομοθετεί εναντίον του.

Η διαδήλωση της Τετάρτης 10/2/2021 που είχαν καλέσει οι φοιτητικοί σύλλογοι και τα εκπαιδευτικά σωματεία ήταν από τις πιο μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, με δυναμισμό, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα.

Το διογκούμενο κύ μα αντίστασης και αντίδρασης ήταν που τρόμαξε την κυβέρνηση και προχώρησε στην άγρια καταστολή της. Στη Θεσσαλονίκη, όταν το μπλοκ της πορείας έφθασε μπροστά στο ΥΜΑΘ ,δέχτηκε αναίτια και απρόκλητη επίθεση με δεκάδες κρότου λάμψης, ενώ το κυνηγητό συνεχίστηκε ακόμα και στα στενά γύρω από το κέντρο της πόλης, ακόμη και μετά το τέλος της πορείας και η αστυνομία προέβη και σε προσαγωγές. Την ίδια μεταχείριση είχε και η διαδήλωση στην Αθήνα με την αστυνομία να επιτίθεται, να τραυματίζει φοιτητές και να προχωρεί σε δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές.

Καταγγέλλουμε την ωμή αστυνομική βία και καταστολή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα τραυματισμούς και προσαγωγές δεκάδων φοιτητών.Η κυβέρνηση επενδύει στην κρατική καταστολή, για να τρομοκρατήσει και να συκοφαντήσει τους αγώνες της νεολαίας και του λαού για τα αναφαίρετα δικαιώματά τους.

Όλο και περισσότερο οι νέοι και οι εργαζόμενοι στη χώρα αντιλαμβάνονται ότι το μέλλον που τους “υπόσχονται” είναι φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια, δουλειά με όρους εργασιακού μεσαίωνα (απλήρωτες υπερωρίες, τηλεργασία χωρίς ωράριο και ιδιωτικό χώρο και χρόνο, απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης-μερικά μόνο από τα τελευταία νομοθετήματα της κυβέρνησης), αλλά και μια παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, καθώς το όνειρο των σπουδών μπαίνει στις συμπληγάδες της , του διπλού μηχανογραφικού, των προστίμων και διαγραφών φοιτητών, των ορίων φοίτησης, μια παιδεία υποταγμένη πλήρως στα συμφέροντα των επιχειρήσεων και όχι των κοινωνικών αναγκών, μια παιδεία χωρίς ελευθερία και δημοκρατία, αλλά με την αστυνομία όχι μόνο πλέον να ορίζει που πάμε, τι κάνουμε, για πόσο, τι λέμε, πως το λέμε, αλλά και να έχει το δικαίωμα να εισβάλει στα πανεπιστήμια και στα σχολεία για να καταστείλει “όσους δε συμμορφώθηκαν κατά τις υποδείξεις”.

Η πολιτική του Χρυσοχοϊδη, που μόνο με τις χουντικές μεθόδους καταστολής των ελευθεριών μπορεί να συγκριθεί, είναι το μόνο όπλο της εξουσίας να επιβάλλει τις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της. Δηλώνουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δυναμικά και μαζικά, για τα αναφαίρετα δικαιώματά μας.

Ο αυταρχισμός, οι διώξεις και οι απαγορεύσεις δε θα μας πτοήσουν.

Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες των σημερινών διαδηλώσεων,

χωρίς πρόστιμα και κατηγορίες

Οι ανάγκες μας και η ζωή μας δε θα επιτρέψουμε να “μπουν στο γύψο”

Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της αστυνομακρατίας στα ΑΕΙ και της μείωσης των εισακτέων στα πανεπιστήμια.

Όλοι στo Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ  Φοιτητικών  Συλλόγων,ο  Άγ. Βενιζέλου,  17:30 μ.μ.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !