Τα παράπονα εκπαιδευτικών και μαθητών του Καστελλόριζου στον Τσίπρα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/04/2018 - 09:53 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Μαθητές και εκπαιδευτικοί επισήμαναν στον πρωθυπουργό τα προβλήματα και τα κενά στα – «Φέτος είχα την αίσθηση σε όλη την Ελλάδα ότι είχαν βελτιωθεί πάρα πολύ οι χρόνοι πλήρωσης των κενών. Στις βασικές ειδικότητες» απάντησε ο κ.

O Α. Τσίπρας κατά τη βόλτα του στο νησί άκουσε και να του λένε ότι, ακόμα και σε μαθήματα κορμού, καθηγητές Φυσικής και Χημείας ανέλαβαν τα καθήκοντά τους το Νοέμβριο. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος με καθηγήτρια, η οποία είπε στον πρωθυπουργό: «Κοιτάξτε να δείτε, ο συνάδελφος από την Πάτρα είναι φυσικός. Τοποθετηθήκαμε εδώ το Νοέμβριο και ο καθηγητής Αγγλικών τον Ιανουάριο».

Ο πρωθυπουργός απάντησε: «Φέτος είχα την αίσθηση σε όλη την Ελλάδα ότι είχαν βελτιωθεί πάρα πολύ οι χρόνοι πλήρωσης των κενών. Στις βασικές ειδικότητες».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε επίσης άμεσα να μιλήσει για τα ζητήματα με τον υπουργό Παιδείας, από τον οποίο θα ζητήσει να μεταβεί και στο νησί, προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα. Ο πρωθυπουργός χαρακτηριστικά τόνισε: «Λοιπόν, εγώ θα πω στον υπουργό Παιδείας να σας επισκεφτεί το συντομότερο δυνατόν -θα του το πω σήμερα- για να έρθει να τα λύσουμε αυτά τα προβλήματα… είναι προβλήματα που λύνονται πιστεύω. Βέβαια, αν μπλέξει κανείς με την γραφειοκρατία, είναι δαιδαλώδεις οι δρόμοι, αλλά αν υπάρχει θέληση, θα τα λύσουμε».

Loading...


  • europalso   ideascentral