Σχολεία στη περιοχή του Δήμου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν να «στολίζονται» με ζωγραφιές από την Ελληνική Επανάσταση του .

Τον «χορό» άνοιξε το 3ο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο, όπου οι τοίχοι του γέμισαν με καλλιτεχνικές δημιουργίες για το Κρυφό Σχολειό, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή, 19 Μαρτίου, σειρά θα πάρει το 1ο Γυμνάσιο με εικόνες του οπλαρχηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών της περιοχής έπιασαν τα πινέλα και τις μπογιές, ύστερα από πρόσκληση της δημοτικής αρχής, και ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν και να βάφουν τους τοίχους αρχικά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα πάρουν σειρά όλα τα σχολικά συγκροτήματα που θα γεμίσουν από τις μορφές των Αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, με αφορμή την εφετινή επέτειο των 200 ετών.

«Γίνεται αυτή η δράση στα σχολεία για να τιμήσουμε καταρχάς τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Είναι ώρα να αναγεννηθούμε ως Έθνος, ν’ αγαπήσουμε την πατρίδα μας, να θυμηθούμε την ιστορία μας και αυτούς που την έγραψαν μέσα από ηρωικές πράξεις αλλά και να μεταλαμπαδεύσουμε τα εθνικά ιδεώδη στις νέες γενιές», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης.

Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού, εκτός από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες στους τοίχους των σχολείων, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν σε όλη την πόλη του Λαγκαδά, τόσο σε δρόμους όσο και σε κτήρια, μπάνερς πάνω στα οποία θα είναι αποτυπωμένες εικόνες της Ελληνικής Επανάστασης έτσι όπως τις ζωγράφισαν τα παιδιά της περιοχής.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ