: Στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» μίλησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Ο δήμαρχος Τρικκαίων μίλησε για το θέμα της διανομής των στα ενόψει του ανοίγματος και τόνισε ότι παρά το μικρό χρονικό διάστημα που είχαν για να καλύψουν την επικράτεια, τα κατάφεραν και οι μάσκες πήγαν σε όλη τη χώρα.

 

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές καταγγελίες από κωμοπόλεις και χωριά που δεν τις έχουν λάβει ακόμη.

«Η απόφαση για τις μάσκες στα σχολεία ελήφθη τέλη Αυγούστου. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Διανεμήθηκαν μάσκες σε όλους τους Δήμους. Δεν υπάρχει νομός στον οποίον δεν έχουν φτάσει μάσκες. 1.600.000 μάσκες έχουν μοιραστεί. Μέχρι τώρα αντιστοιχεί μία μάσκα σε κάθε παιδί. Μέσα στην εβδομάδα θα διανεμηθούν και οι υπόλοιπες. Έχουμε πάρει δείγματα από όλες τις παραγγελίες (σ.σ.: για ακατάλληλες ) και θα υπάρχει και συνέχεια στη χορήγηση των στις σχολικές μονάδες» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

Για το άνοιγμα των και για τη δύσκολη σχολική χρονιά που θα διανύσουν οι μαθητές μίλησε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος. Ο Ομότιμος Καθηγητής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας πρόσθεσε ακόμη μιλώντας στο Open TV και στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» ότι η πανδημία του κορονοϊού… ξεκουκούλωσε τα χρόνια προβλήματα που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν στη χώρα κι αφορούν στις ελλείψεις σε εκπαίδευση και υγεία.

«Η χρονιά προμηνύεται δύσκολη. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στο όριο του εφικτού. Το σύνολο των μέτρων πρέπει να λειτουργήσει (αποστάσεις, μάσκες κτλ). Κανένα μέτρο από μόνο του δεν είναι σωτήριο. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι για να επιβάλλουν, αλλά για να εξοικειώνουν τα παιδιά με τα μέτρα. Αν δεν λειτουργήσουμε έτσι, θα έχουμε πολλά κρούσματα. Τώρα έρχονται στο προσκήνιο προβλήματα χρόνια στην Ελλάδα στην εκπαίδευση και στην υγεία. Η χρήση της μάσκας δεν προκαλεί βλάβη στα παιδιά. Κρούσματα θα υπάρχουν, χρειάζεται ψυχραιμία» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Το «κατηγορώ» των εκπαιδευτικών

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε στην εκπομπή κι ο Ηλίας Πατίδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, ο οποίος επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις, δεν έχει υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα από την πολιτεία κι εξέφρασε την ανησυχία του για το άνοιγμα των σχολείων υπό τις υπάρχουσες συνθήκες.

«Η χρονιά ξεκινά με πολλά προβλήματα. Δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις με 27 μαθητές στην τάξη. Δεν έκανε καμία προσπάθεια η κυβέρνηση να βρει αίθουσες. Θέλουμε σχολεία ανοιχτά, αλλά να διασφαλίζεται η υγεία των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Η κυβέρνηση πετά το μπαλάκι στην ατομική ευθύνη. Την Πέμπτη ήρθαν οι πρώτες καθαρίστριες στα σχολεία» επεσήμανε ο κ. Πατίδης.

Διαβάστε ακόμη: