«Είστε η ελπίδα του παρόντος μας και οι υπεύθυνοι για ένα φωτεινότερο μέλλον» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

«Η ΕΕ είναι προς όφελος όλων. Κάθε νέος μετράει. Κάθε νέος έχει δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς στο μήνυμά του στην εκδήλωση «Καλές προοπτικές για όλους τους νέους», στην οποία δόθηκε έμφαση στην έναρξη της πρωτοβουλίας ΑLMA (Aim, Learn, Master, Achieve/ Στόχος, Μάθηση, Eξειδίκευση, Επίτευξη), το για τους μη προνομμιούχους.

«Με την ALMA δίνουμε πρόσωπο στην Ευρώπη. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους νέους να βρουν το δρόμο τους στη ζωή και να πετύχουν εκεί όπου το σύστημα, μέχρι στιγμής, έχει αποτύχει» επισήμανε ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπογραμμίζοντας ότι ο στόχος είναι η Ευρώπη να έρθει «πιο κοντά στους πολίτες. Πρόκειται για την προστασία και ταυτόχρονα την προσφορά ευκαιριών σε όλους τους νέους Ευρωπαίους».

«Είστε η ελπίδα του παρόντος μας και οι υπεύθυνοι για ένα φωτεινότερο μέλλον» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης, είχε σημειώσει ότι η ALMA θα δώσει τη δυνατότητα σε νέους που βρίσκονται σε πιο ευάλωτη κατάσταση για εποπτευόμενη εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό, την οποία θα συμπληρώνει εντατική και εξατομικευμένη εκπαίδευση πριν και μετά, προκειμένου να βρουν δουλειά ή να επιστρέψουν στις σπουδές τους.