Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, η προγραμματισμένη κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “ο Σωκράτης” μαζί με άλλα Πρωτοβάθμια Σωματεία Εκπαιδευτικών της Αττικής και την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, για να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το οξυμένο πρόβλημα στέγασης Νηπίων και προνηπίων, καθώς χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειες τους δεν ξέρουν σε ποιο Νηπιαγωγείο θα φοιτήσουν, με ποιες υποδομές και συνθήκες. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

ΣΕΠΕ «Ο Σωκράτης»

Εκπαιδευτικοί και γονείς βρήκαμε την πόρτα του Υπουργείου κλειστή (μας είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητήσει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας για το ζήτημα!) γεγονός που καταδεικνύει, για άλλη μια φορά, την αδιαφορία Κυβέρνησης και Υπουργείου για την καθιέρωση της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, την οποία υποκριτικά ισχυρίζεται ότι θεσμοθετεί ενώ επί της ουσίας υπονομεύει, αφού δεν προβλέπεται η απαραίτητη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και στρώνει τον δρόμο στους ιδιώτες και αλλά και σε αντιδραστικές αντιλήψεις για την αποκέντρωση της εκπαίδευσης.

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι εκπρόσωποι των φορέων και μετέφεραν την αγωνία χιλιάδων οικογενειών, που είναι σε απόγνωση γιατί τα παιδιά τους βρίσκονται στον «αέρα» και απαίτησαν εδώ και τώρα το Υπ. Παιδείας να πάρει μέτρα ώστε να μπουν όλα τα παιδιά στα Δημόσια Νηπιαγωγεία με τις κατάλληλες υποδομές. Παράλληλα δήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα κάθε παιδιού στην Προσχολική Αγωγή!

Είναι μονόδρομος ο αγώνας για :

να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε όλα τα προνήπια-νήπια να ενταχθούν ομαλά στα Δημόσια Νηπιαγωγεία σε κατάλληλες κτηριακές υποδομές! Να μη μείνει κανένα παιδί απέξω! Να μην αναγκαστεί καμία λαϊκή οικογένεια να καταφύγει σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία βάζοντας πάλι βαθιά το χέρι στην ήδη άδεια τσέπη!

γενναία χρηματοδότηση, από το κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να λυθούν τα προβλήματα των κτηριακών υποδομών, της λειτουργίας και του προσωπικού.

Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών Νηπιαγωγών.

15 παιδιά ανά τμήμα και 2ο Νηπιαγωγός σε τμήματα με 22 έως 25 παιδιά.