Στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού συμμετέχουν εργαζόμενοι και εθελοντές της ΑΜΚΕ «Ηλιαχτίδα» αλλά και το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι πρώτοι, καθώς τα εργαστήρια για ΑμεΑ έκλεισαν και με αφορμή πρωτοβουλία αιτούντων άσυλο από τον καταυλισμό της Μόριας να κατασκευάσουν μάσκες για την προστασία τους από τον κορονοϊό, άρχισαν να κατασκευάζουν διπλές υφασμάτινες μάσκες με θήκη για φίλτρο, τις οποίες παρέδωσαν σε παιδιά, γονείς και προσωπικό της ΑΜΚΕ και στη συνέχεια σε νοσηλευτές του νοσοκομείου Μυτιλήνης. Το τελευταίο διάστημα η «ΑΜΚΕ Ηλιαχτίδα» κατασκευάζει μάσκες με ειδικό υλικό που διατέθηκε στην οργάνωση από το νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου προχώρησε στην κατασκευή 3d εκτυπωμένων ασπίδων προστασίας. Σε συνεργασία με την ομάδα #Hellas_COVID19_3D_Printing_Supplies και με την έγκριση του υπουργείου Υγείας, που κρίνεται απαραίτητη, έχουν ήδη ξεκινήσει τις ψηφιακές εκτυπώσεις.

Δράσεις του Δήμου Μυτιλήνης

Από τον Δήμο Μυτιλήνης σήμερα παραδόθηκαν στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μυτιλήνης 340 στολές για τις ανάγκες των οδοντιατρείων. Επίσης, παραδόθηκαν σε σχολεία της Μυτιλήνης και της Αγιάσου, τάμπλετ με αποσπώμενα πληκτρολόγια που θα δοθούν σε μαθητές και μαθήτριες με οικονομική δυσχέρεια, ώστε να παρακολουθούν την εξ αποστάσεως διαδικτυακή εκπαίδευση.