Σοφία Ζαχαράκη για κορωνοϊό: Τι είπε για το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/03/2020 - 11:16 | Author: Newsroom Ipaidia

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς τα τελευταία 24ωρα προστέθηκαν άλλοι 11 ασθενείς, ανεβάζοντας τον αριθό στους 84. Την ίδια ώρα, πολλά σχολεία αναστέλλουν τη λειτουργία τους για προληπτικούς λόγους.

Κορωνοϊός: Τα κλειστά σχολεία από Τετάρτη 11 Μαρτίου- Συνεχής ενημέρωση

Αναφορικά με τα κλειστά σχολεία, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, είπε στο κεντρικό δελτίο του Star: «στην περίπτωση των ευρύτερων ανακοινώσεων για κλείσιμο σχολείων, υπάρχει υποψία επαφής με κρούσμα και όχι κρούσμα καθεαυτού».

«Είναι πολύ σημαντικό το κομμάτι της προσωπικής ευθύνης και της υγιεινής και τα παιδιά φαίνεται να έχουν μάθει τους κανόνες και να τους εφαρμόζουν» δήλωσε η υφυπουργός. «Σε μια σειρά αποφάσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, έχουμε το υπουργείο Υγείας και την αρμόδια επιτροπή ως καθοδηγητές. Έχουμε τους επιστήμονες οι οποίοι μας καθοδηγούν σε κάθε βήμα» συνέχισε.

«Είναι μια κατάσταση που για όλους είναι καινούργια. Θα έλεγα να περιμένουμε, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εισήγηση για γενικευμένο κλείσιμο των σχολείων, αλλά είναι κάτι που προφανώς στο μέλλον αν μας το πει η επιτροπή, θα εφαρμοστεί» είπε τέλος η κ. Ζαχαράκη.

Αμερικανοί επιστήμονες: 5 ημέρες κατά μέσο όρο η ασυμπτωματική φάση επώασης του κορωνοϊού

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Πέντε νέα κρούσματα – Κρίσιμη η κατάσταση του 66χρονου

Κορωνοϊός: Σε «κόκκινη ζώνη» μπαίνει όλη η Ιταλία

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: