Συρίγος: Πιθανή η παράταση εξαμήνου για την πρακτική άσκηση φοιτητών

Συρίγος: Πιθανή η παράταση εξαμήνου για την πρακτική άσκηση φοιτητών

: Για το πρόβλημα που παρατηρείται στα πανεπιστήμια με τους που πρέπει να κάνουν πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις, μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας, .

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Συρίγος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το εαρινό εξάμηνο στα , πέραν της 4ης Ιουνίου, μόνο για τους φοιτητές βρίσκονται λίγο πριν το πτυχίο και δεν μπορούν να το πάρουν καθώς δεν γίνονται οι -απαραίτητες- δια ζώσης πρακτικές, κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι σχολές Υγείας.

Ο κ. Συρίγος επισήμανε ότι λόγω του η παροχή διδακτικού έργου προς τους φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση μέσων εξ αποστάσεως  εκπαίδευσης (σύγχρονη και ασύγχρονη) καθ’ όλη τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους  2020-2021 και έως την ολοκλήρωσή του.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι γι’ αυτή την κατηγορία φοιτητών γίνονται συζητήσεις με τις πρυτανικές αρχές των ιδρυμάτων αλλά και την επιτροπή των ειδικών ώστε να ώστε να βρεθεί λύση και να μπορέσουν, μόλις αυτό καταστεί ασφαλές, να ολοκληρώσουν τις σπουδές χωρίς να χάσουν το εξάμηνο, στο οποίο μελετάται να δοθεί, ως προς αυτούς, μια παράταση μετά την 4η Ιουνίου. Επίσης είπε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διεξαχθούν δια ζώσης οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια τον Ιούνιο.

Κείμενο συμπαράστασης από 223 καθηγητές πανεπιστημίων στον πρύτανη του ΑΠΘ

Πανελλήνιες 2021- Ελάχιστη βάση εισαγωγής: Παραδείγματα ανά επιστημονικό πεδίο

Πανελλήνιες 2021: Καθορίστηκαν οι συντελεστές για τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !