Συρίγος: Αντικειμενικό το πρόβλημα των αιώνιων φοιτητών – Πού θα υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/01/2021 - 11:31 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 28/01/2021 - 13:45

Για το νέο νομοσχέδιο που βάζει «φρένο» στους αλλά και για την ίδρυση του σώματος της μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» o υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

«Έχω μπροστά μου στοιχεία τμήματος πενταετούς φοίτησης με υψηλή βάση εισόδου. Από το πρώτο έως το δέκατο εξάμηνο είναι 1137 εγγεγραμμένοι φοιτητές. Μετά το δωδέκατο εξάμηνο, είναι 1178. Από εκεί και έπειτα, στο δέκατο έτος σπουδών υπάρχουν 65 εγγεγραμμένοι φοιτητές, στο 15ο έτος 33 φοιτητές, στο 20ο έτος 25 φοιτητές, στο 25ο ετος 40 φοιτητές ενώ στο 26ο έτος είναι 47 οι εγγεγραμμένοι. Τα λέω αυτά για να καταλάβουμε τι εννοούμε όταν λέμε αιώνιοι, λιμνάζοντες φοιτητές. Υπάρχει ένα αντικειμενικό πρόβλημα» τόνισε.

Τόνισε, έτσι, ότι το νέο νομοσχέδιο προβλέπει πλήρη ή μερική φοίτηση. «Για όσους φοιτητές εργάζονται ή αντιμετωπίζουν σοβαρούς λόγους, υγείας ή οτιδήποτε, μπορούν είτε να είναι μερικής φοιτήσεως, ενώ τους δίνεται η δυνατότητα και διακοπής φοιτήσεως και επανεγγραφής τους στη συνέχεια».

Μάλιστα, όπως, συμπλήρωσε, με την διακοπή φοίτησης και την επανεγγραφή, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε διπλάσιο χρόνο φοιτήσεως, δηλαδή μέχρι 12 χρόνια.

Επίδομα θέρμανσης: Τα ποσά στους δικαιούχους - Παραδείγματα

ΟΠΕΚΑ: Τα επιδόματα που πληρώνονται 29 Ιανουαρίου

«Το νομοσχέδιο δεν έχει πρόθεση να κόψει κάποιον άνθρωπο που προσπαθεί υπό αντίξοες συνθήκες να ανταποκριθεί και στη φοίτηση σου και στην ανάγκη για βιοπορισμό. Αλλά δεν μπορούμε να το τραβάμε αυτό το πράγμα» υπογράμμισε.

Πανεπιστημιακή

Στη συνέχεια, ο Άγγελος Συρίγος αναφέρθηκε στο ζήτημα της ίδρυσης της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Όπως είπε, «επί 45χρονια η πολιτεία δεν μπόρεσε να εξαλείψει το πρόβλημα. Τώρα ακολουθούμε το ύστατο μέσο».

«Σε γενικές γραμμές τα πανεπιστήμια μας έχουν υψηλό επίπεδο παιδείας και υπάρχουν συνθήκες ασφάλειας. Το πρόβλημα υπάρχει ορισμένα συγκεκριμένα κεντρικά πανεπιστήμια που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό φοιτητών. Γι’ αυτό γίνονται στόχος ορισμένων ομάδων που πιστεύουν ότι θα αλιεύουν από εκεί οπαδούς» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, η πανεπιστημιακή αστυνομία θα βρίσκεται:

Στην Πανεπιστημιούπολη και στην Πολυτεχνιούπολη στου Ζωγράφου

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

Στην Πανεπιστημιούπολη Πάτρας και

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)
«Παρά το ότι η Αστυνομία έχει δικαίωμα παρεμβάσεως μέσα στα πανεπιστήμια λόγω τελέσεως αξιόποινων πράξεων, εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα. Το είδαμε με τον πρύτανη του ΟΠΑ. Δεν είναι σε όλα τα πανεπιστήμια το πρόβλημα, το τονίζω» συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των , έκανε λόγο ότι μετά τις 22 Φεβρουαρίου θα υπάρχει καλύτερη εικόνα. «Ακόμα είναι νωρίς να αποφασίσουμε». • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !
  • express

   europalso

  Enter your email address: