Ειδικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του πολυτεχνείου Κρήτης και της σχολής Ναυτικών Δοκίμων υπόγραψαν σήμερα ο πρύτανης του πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος και ο διοικητής της ΣΝΔ υποναύαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασιλείου Διγαλάκη και του Αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη .

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ το πρωτόκολλο συνεργασίας “αποτελεί το πρώτο στάδιο δημιουργίας του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο «Θαλάσσια Περιβαλλοντική Μηχανική – Marine Environmental Engineering»”.

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και εξειδίκευσης σε Έλληνες και αλλοδαπούς φοιτητές στο ραγδαία αναπτυσσόμενο πεδίο της Θαλάσσιας Περιβαλλοντικής Μηχανικής. Το πρόγραμμα προάγει τη συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των διεθνών επιστημονικών οργανισμών καθώς και του βιομηχανικού κλάδου και επιχειρηματικού τομέα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΝ παραβρέθηκαν καθηγητές από το Πολυτεχνείο Κρήτης και τη ΣΝΔ, καθώς και αρμόδιοι διευθυντές Κλάδων και διευθύνσεων του ΓΕΝ.