Σήμερα είχα την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να υποδεχτώ στα γραφεία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ τον επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνο Τσουτσοπλίδη.

ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Οι αλλαγές που διαφαίνονται δημιουργούν μια νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, όπου ο ρόλος της εκπαίδευσης και της απόκτησης νέων δεξιοτήτων είναι πιο σημαντικός από ποτέ. Στο πλαίσιο αυτό, εστιάσαμε στη σημασία της αξιοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων, τόσο του ΕΣΠΑ όσο και του Erasmus+, στο ιστορικό αυτό ορόσημο που συνιστά η κρίση του κορωνοϊού. Επίσης, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, για την υποστήριξη των νέων της χώρας μας.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσουτσοπλίδης, «το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα υποστηρίζει ένθερμα όλες τις δράσεις που υπηρετούν το μεγάλο εγχείρημα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Κύριος στόχος μας είναι η συνεργασία με τους πολίτες, κυρίως τους νέους, και με φορείς όπως το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ώστε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα, που θα διευκολύνει το συνεχή διάλογο μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των πολιτών και θα ενισχύει την ευρωπαϊκή ταυτότητα».

Ο κ. Δέρβος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Τσουτσοπλίδη και δήλωσε ότι «η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων αποτελεί ένα ιδιαίτερο στοίχημα για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Στην παρούσα συγκυρία, η υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία και ενισχύει την προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες και να προσφέρουμε ουσιαστικές ευκαιρίες μάθησης και διαλόγου».