Συνάντηση Πατούλη – Κεραμέως για τον προγραμματισμό κοινών δράσεων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/02/2020 - 12:12 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η υλοποίηση κοινών δράσεων εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα για ζητήματα όπως η ανακύκλωση, οι πρώτες βοήθειες και η Δια Βίου Μάθηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τετάρτη ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. με την υπουργό Παιδείας Ν. .

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε αναγκαία την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση για την αλλαγή της νοοτροπίας σε σημαντικά θέματα όπως το περιβάλλον, η οδική ασφάλεια και η πολιτική προστασία. Στο πλαίσιο του έτους ανακύκλωσης 2020, πρότεινε να τοποθετηθούν στα σχολεία της Αττικής ειδικά κυτία ανακύκλωσης προκειμένου να ισχυροποιηθεί το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος. «Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε δράσεις και προγράμματα που θα συμβάλλουν στην ανακύκλωση στα σχολεία και σε κάθε γειτονιά προκειμένου να γίνει τρόπος ζωής για όλους», τόνισε ο περιφερειάρχης προσθέτοντας «μας ενδιαφέρουν οι συνέργειες και θα τις επιδιώξουμε με κάθε αρμόδιο φορέα, προκειμένου να γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί υπέρ των πολιτών».

Ο κ. Πατούλης στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε στην υπουργό δράσεις με τη συμβολή και του Εθνικού Δικτύου Υγειών Πόλεων, που αφορούν στην Πρωτοβάθμια Πρόληψη σε 25 διαφορετικά θεματικά πεδία. Πεδία όπως οι πρώτες βοήθειες και η εφαρμογή πολιτικών δημόσιας υγείας, οι βασικοί κανόνες υγιεινής, η διατροφή, το κάπνισμα, η ορθή χρήση αντιβιοτικών, η πρόληψη ατυχημάτων, κ.α.

Η υπουργός Παιδείας άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του περιφερειάρχη και επισήμανε ότι βούλησή της είναι να υπάρξουν εποικοδομητικές συνεργασίες προς όφελος των πολιτών της Αττικής. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Σ. Παπασπυρόπουλος.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: