Σημαντικά κενά εκπαιδευτικών στα Νηπιαγωγεία των Σπετσών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/09/2019 - 19:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας που έχει προκύψει στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Σπετσών, λόγω της έλλειψης επαρκούς εκπαιδευτικού προσωπικού, επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Παναγιώτα (Νόνη) Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

Η ερωτώσα Βουλευτής αναφέρεται στις σημαντικές επιπτώσεις από την έλλειψη τεσσάρων Νηπιαγωγών κατηγορίας ΠΕ60 στα εν λόγω Νηπιαγωγεία, αφού τόσο το 2ο Νηπιαγωγείο, όσο και το ολοήμερο τμήμα του 1ου Νηπιαγωγείου αδυνατούν να λειτουργήσουν. Η κυρία Δούνια ρωτά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση  κάλυψη των κενών θέσεων και την εύρυθμη λειτουργία των Νηπιαγωγείων των Σπετσών.

 

 

                                                                              

Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΟΥΝΙΑ

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Ερώτηση  προς

Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,

κυρία Νίκη Κεραμέως

 

Θέμα:  Κενά εκπαιδευτικών σε Νηπιαγωγεία των Σπετσών

 

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2019

 

Σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας έχει προκύψει στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Σπετσών, λόγω της έλλειψης επαρκούς εκπαιδευτικού προσωπικού. Ειδικότερα, και στα δυο παραπάνω Νηπιαγωγεία υπάρχει έλλειψη δύο Νηπιαγωγών κατηγορίας ΠΕ60, οι θέσεις των οποίων δεν έχουν καλυφθεί.

 

Η έλλειψη αυτή, μάλιστα, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του Δημάρχου Σπετσών, ανακοινώθηκε με σημαντική καθυστέρηση στην Διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου Σπετσών (μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς), με αποτέλεσμα τόσο το 2ο Νηπιαγωγείο, όσο και το ολοήμερο τμήμα του 1ου Νηπιαγωγείου  να αδυνατούν να λειτουργήσουν. Θύματα, δυστυχώς, της μη επαρκούς στελέχωσης των Νηπιαγωγείων των Σπετσών είναι οι μαθητές, που στερούνται την προσχολική αγωγή τους και οι εργαζόμενοι γονείς τους.

 

Η κυρία Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Είναι ενήμερο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την έλλειψη τεσσάρων εκπαιδευτικών κατηγορίας ΠΕ60 στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Σπετσών;
  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των Νηπιαγωγών στα παραπάνω Νηπιαγωγεία των Σπετσών, ώστε αυτά να μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά;

 

 

                                   Η  ερωτώσα Βουλευτής

 

Παναγιώτα Δούνια

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ

 

 

 

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: