Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάρου Αντιπάρου «Παναγιώτης Καλλιέρος» θα ήθελε να ενημερώσει τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένους, αλλά και το ευρύ κοινό, για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών σχετικά με την επιμόρφωση των Διευθυντών και των Προϊσταμένων των Σχολικών Μονάδων του νησιού για τον θεσμό της Αυτοαξιολόγησης Σχολικών Μονάδων .
Την Πέμπτη 09/01/2014 είχε ορισθεί από τους δύο σχολικούς συμβούλους της περιοχής μας (ΠΕ-60 κα.Πρίντεζη Ελπίδα , ΠΕ-70 κ. Μαρούδα Ηλία) επιμορφωτικό σεμινάριο, για το οποίο είχαν ενημερωθεί ΟΛΟΙ οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι προϊσταμένες των νηπιαγωγείων. Ο Σύλλογος μας για εκείνη την μέρα κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο τέλεσης του σεμιναρίου. Η μεγάλη συμμετοχή των διευθυντών και των προϊσταμένων στην στάση εργασίας σε συνδυασμό με την μαζική παρουσία των εκπαιδευτικών κατάφερε την ματαίωση του σεμιναρίου.
Την Παρασκευή 17/01/2014 ο κ.Μαρούδας Ηλίας αφού προηγουμένως έχει αποστείλει με ηλεκτρονική μορφή διάφορα βοηθητικά στοιχεία για τον τρόπο της Αυτοαξιολόγησης καλεί τηλεφωνικά σε συνάντηση σε συγκεκριμένο χώρο και ώρα ΟΛΟΥΣ τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων για την διευκρίνιση τυχόν αποριών. Η παρουσία τους ήταν προαιρετική. Κανένας από τους διευθυντές δεν παρουσιάστηκε .
Παράλληλα την ίδια μέρα στον κλάδο των Νηπιαγωγών και αφού η κα. Πρίντεζη Ελπίδα προηγουμένως έχει αποστείλει με ηλεκτρονική μορφή διάφορα βοηθητικά στοιχεία για τον τρόπο της Αυτοαξιολόγησης , οργανώνεται με σχεδόν μυστικό τρόπο συνάντηση κάποιων προϊσταμένων (ΟΧΙ ΟΛΩΝ) χωρίς κάποιο προφανές κριτήριο επιλογής για την προαιρετική επίσης συμμετοχή τους.
Επιβάλετε να τονίσουμε ότι συναντήσεις που δεν καλούνται όλες οι προϊσταμένες με επίσημο έγγραφο από την Σχολική Σύμβουλο αλλά και συναντήσεις που οργανώνονται από νηπιαγωγούς ΔΕΝ θεωρούνται σεμινάρια επιμόρφωσης .
Ως εκ τούτου ο Σύλλογος μας αμφισβητεί ότι πραγματοποιήθηκε η επιμόρφωση στο νησί μας. Σε καμία εκ των άνω περιπτώσεων δεν μπορεί να θεωρηθεί πραγματοποιημένη η επιμόρφωση καθώς την πρώτη φορά η επιμόρφωση ματαιώθηκε λόγω μπλοκαρίσματος και τη δεύτερη φορά δεν είχαν ενημερωθεί επίσημα όλοι οι εμπλεκόμενοι.
Κατά συνέπεια επισημαίνουμε ότι από την στιγμή που δεν έχει γίνει καμία επίσημη, μαζική και έγκυρη επιμόρφωση αλλά ΜΟΝΟ αποστολή βοηθητικών εγγράφων ΚΑΝΕΝΑΣ από τους διευθυντές του συλλόγου μας δεν είναι έτοιμος και υποχρεωμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση της Αυτοαξιολόγησης.
Η πρώτη μάχη στα νησιά μας απέναντι στις τιμωριτικές Αξιολογήσεις κερδήθηκε με την μαζική δυναμική και κοινή αγωνιστική δράση όλων μας. Είμαστε έτοιμοι και για τις επόμενες με περισσότερη δύναμη και πείσμα. Είμαστε απέναντι σε κάθε μορφή αξιολόγησης που έχει μοναδικό σκοπό την τιμωρία, τις απολύσεις, τις συγχωνεύσεις και τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου. Είμαστε Εκπαιδευτικοί σεβόμαστε το Δημόσιο σχολείο και στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά.
Η ενότητά μας οχυρώνει το Δημόσιο Σχολείο.