Οι κοριοί εντοπίστηκαν από φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πάτρας οι οποίοι ενημέρωσαν τη διοίκηση του ιδρύματος και ζήτησαν να ληφθούν τα σχετικά μέτρα.

Αναλυτικότερα, κατόπιν αυτού το πανεπιστήμιο κάλεσε εταιρεία η οποία έκανε τη σχετική απεντόμωση. Όπως ανακοίνωσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου της Πάτρας κ. Χρήστος Μπούρας: «Ολοκληρώθηκε πρόγραμμα απεντόμωσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών μετά τις καταγγελίες για εμφάνιση κοριών σε αίθουσες και αμφιθέατρα στη Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο».

Οι αρχές του ιδρύματος αντέδρασε άμεσα καθώς από το Σεπτέμβριο επικρατεί μια «ψύχωση» με τους κοριούς η οποία ξεκίνησε από τη Γαλλία. Μάλιστα οι αναφορές που έγιναν στα ΜΜΕ διεθνώς επηρέασε αρνητικά ακόμη και τον τουρισμό της χώρας. Τα ενοχλητικά έντομα το τελευταίο διάστημα σκορπούν τον πανικό με τις εμφανίσεις τους από μέσα μαζικής μεταφοράς και κινηματογράφους μέχρι νοσοκομεία και σχολεία, αρκετά εκ των οποίων έκλεισαν προσωρινά για να γίνει η απαιτούμενη απεντόμωση.

«Κοριοί: Χειρότεροι κι από βαμπίρ!», έγραφαν εφημερίδες όπως η Le Parisien και η Liberation, ενώ το θέμα δεν έχει λείψει από την ειδησεογραφία διεθνών ΜΜΕ όπως το CNN και οι Times του Λονδίνου, που σημείωναν τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η γαλλική κυβέρνηση, ενώ το Παρίσι ετοιμάζεται το ερχόμενο καλοκαίρι να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην Αθήνας ανησυχία προκάλεσε η είδηση ότι σε γνωστό ξενοδοχείο στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής εντοπίστηκε μεγάλος πληθυσμός κοριών και χρειάστηκε να «κλείσει» μία πτέρυγα για να γίνει εκτεταμένη απεντόμωση.